Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

.:| Gushcloud |:.

14/2/2014

Memperlihatkan apa yang kita suka bukan bertujuan menyakitkan hati atau menimbulkan dengki , mata jahat manusia . Itu cara kita berkongsi benda baik sesama manusia .

Mungkin ada orang yang dia suka dia diam diam benda yang dia suka , biar dia sorang saja yang tau , biar lambat orang tau . Dan tiba tiba . Kebabooo . Orang pun tau . Baru suprise .
Dan reaksi orang . Mungkin .
'uish , tak sangka la dia tu macam tu '

Ada jugak .
Yang jenis suka menayang . 24 jam menayang kat orang . Instagram , wechat , twitter , facebook , dan boleh kata semua media sosial dia , dia nak tayang . Nak lawan artis .
Tapi  tuujuan dia hanya nak biar orang tau siapa dia , kehidupan dia , beg jenama apa dia pakai , seluar style apa dia suka , makanan apa dia makan , dan lelaki mana dia suka . Dan semua tu hanya untuk suka suka .
Dan reaksi orang .
' seronok tengok dia ni , style '
'menyampah , asyik asyik updates '
'choii'



Tapi .
Tu orang .
Aku pulak suka biar orang tau tapi dalam keadaan tertanya tanya .
Betui ka ?
Bila ? *mumy jarum style
Sapa dia ?
Haaaa . Then baru slow slow aku tunjuk . Pastu reaksi orang
'ooooo yang tu'
'hmmm , agak dah'
'cehh , macam baguih'


Orang


Tak kisah laa apa reaksi atau apa orang pikiar . Yang penting kita tak usik depa .
Kita ni manusia , cara pemikiran , style pemakaian tak sama jadi tak semua benda kita buat kita akan dapat puaskan hati banyak pihak . At least kita happy dan ada orang suka itu lebih penting dari asyik kita nak betulkan tanggapan orang yang memang selalunya tak akan suka dalam setiap hal yang kita buat setiap masa sambil cuba menjatuhkan kita dalam pelbagai cara *fuhh penat bercakap dalam hati sambil jari dok typing* . Itu lagi penting .

Bak kata nora danish .
KITA ENJOY !


Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

1 comment:

Cik Hafizah Nurani said...

sbb tulah manusia ni unik kan? :-) jom singgah di http://cikhafizahnurani.blogspot.com/ n follow me too..