Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

.:| Gushcloud |:.

suami ditangkap basah bersama kekasih lama .


ini bukan cerita harian metro atau kosmo atau majalah keluarga .
ini cerita dunia realiti yang terjadi di sekeliling aku .




dia dapat tahu suami dia telah di tangkap basah bersama perempuan lain , namun aku sangat sangat kagum pada dia . hanya sebaris senyuman yang dilahirkan untuk menzahirkan betapa berat dugaan yang dia terima . kau wanita yang kuat ! bertapa hancur lulur hati , perasaan dan jiwa bila mengetahui suami yang di cinta di tangkap basah bersama perempuan lain . namun sedikit pown kau tidak menzahirkan perasaan itu . demi anak anak , kau melawan kekecewaan itu .




ya ALLAH kau kuatkan hati wanita itu . sesungguhnya walaupown senyuman yang dipamerkan , jelas kelihatan kepedihan yang teramat untuk dia menanggung dugaan sendirian . tabahkan hati dia ya ALLAH . amin ~~~

Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

waaaaahhhhhhh !




banyaknya contest hujung hujung bulan dalam blog nie .
nak join , tapi x pandai .



heeeee :)


so tengok ja la kan .



(^____^)

Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

colorfull money !





kerajaan Malaysia nak keluarkan duit yang berwarna warni ???


wahhhhh !
i'm so excited . baru la satu Malaysia macam nie .
yang best tu duit RM2o pown ada !
macam dulu dulu balik



.

okeh ! i got lagi satu hobi baru !




ehhh ! simpan taw duit yang lama lama .
nanty ada koleksi !


(^____^)

Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

memang dasar penagih dadah !!!



-In The Name Of ALLAH The Most Gracious and The Most Merciful-




kenapa harus penagih dadah selalu disalahkan apabila ada kecurian disekitar kawasan rumah anda . tahukan anda bukan semua penagih macam tuh .wahhhh ! ayat kalah nak buat artical nie . hehehehe . tapi percaya la ! dekat rumah aku selalu ada kecurian and orang kampung semua dengan semena mena tuduh si penagih dadah yang curi semua barang barang diorang yang hilang tu . marah ?? memang aku marah . kenapa ? sebab walaupown diorang penagih dadah does't means kita manusia biasa boleh tuduh mereka sewenang wenangnya tanpa asal usul periksa dulu . dekat rumah aku selalu ada kecurian tapi bukan penangih yang selalu mencuri ! tapi manusia yang sihat tubuh badan , cerdas akal fikiran taw . tapi aku sedih kenapa mereka si penagih selalu jadi mangsa . :(( buruk mereka , busuk mereka semua boleh nampak . kononnya ! tapi manusia yang sihat tu sebenarnya kaki curi . lagi hina dari si penangih dadah tu sendiri taw . grrrrrrrrrrrrrrr .



kalau si penagih nie dah berubah sekali pown manusia dekat sekeliling nie still nak anggap dia jahat . kenapa ? dia berubah ke arah kebaikan la korang . kenapa korang x support ! diorang perlukan support korang yang dekat luar sana tuh . hentikan la menghina diorang . ya ! diorang pernah melakukan kesalahan dulu , tapi kenapa kita manusia tak mampu nak bagi mereka peluang kedua ?? kenapa kita x support diorang ??

sedangkan nabi ampunkan umat .

kenapa kita manusia x nak ampunkan orang lain ???! bila diorang kembali menagih korang jugak akan cakap cakap " tuh yang dikatakan nak berubah , kalau dah penagih tu sampai mati jadi penagih" . ya ALLAH hina nya diorang dimata kita . sesekali cuba letakkan diri kita di tempat diorang . apa yang kita rasa ??? sakit , pedih , malu semuanya . mungkin dulu mereka salah memilih jalan hidup . tapi mereka dah berubah . bagi la diorang peluang yerrrr . insyaallah mereka akan berubah !


sapa yang akan kena tempias si penagih kalau bukan si keluarga . si isteri akan terima macam macam tomahan orang sekeliling . ' macam mana la hang boleh hidup dengan penagih nie , x rasa takut ker kena HIV ?" anak anak akan di pulau kan kawan kawan . " bapak kau penagih , bapak kau penagih , bapak kau penagih " . ibu dan bapak si penagih akan di kata x pandai jaga anak bagai . mungkin la . tapi kenapa mereka ?? apa dosa mereka yang x menagih ! bukan mereka yang menagih . tapi kenapa mereka turut dipersalahkan ??? siapa kita nak tentukan manusia lain berdosa atau tidak ?? dunia dunia . mungkin kita x merasa , tapi apabila kita berada ditempat mereka baru kita akan rasa . dan x mustahil masa tu tak akan terkeluar dari mulut kita

" tu la nak menagih lagi , padan muka , semua kena tempias " ,
" ala penagih nie kalau macam mana sekali pown diorang cuba , mana boleh berhenti , tipula kalau ada yang berhenti "


eehhh ! pandainya korang bercakap . korang pernah hisap dadah ker ?? hurrrmmmmm . ada weh yang berubah . maybe dengan NIAT nak berubah atau bila mereka masuk pusat serenti dan selepas bertahun akan keluar . tapi sayangnya , diorang lemah tanpa sokongan segelintir masyarakat yang selalu menghina mereka . akhirnya mereka pilih untuk kembali mengambil dadah !! pedihnya kan bila kita x dak support dari mana mana pihak .
bayangkan la kita couple/kahwin , then breakup/cerai , xdak sapa support , suma blame korang , kononnya x pandai jaga BF/laki . apa yang kita rasa agaknya yer ?? hurrrrmmmm . renungkan ........

kenapa ?? ada yang terasa dengan entry aku nie ? maaf yer korang . bukan NIAT nak bagi korang terasa atau apa , cuma nak betulkan sikit tanggapan korang . x semua macam yang korang sangka . xsalah beranggapan baik kan . kita xrugi apa pown . maaf sekali lagi kalau aku ada menyinggung perasaan korang . yang baik datang dari ALLAH , yang xbaik datang dari diri sendiri .
kalau kita belia benci dadah , support diorang yang nak berubah kearah kebaikan okeh .


p/s : aku create entry nie sebab nak betulkan sikit tanggapan buruk manusia pada orang yang bergelar penagih dadah nie . xda kaitan antara yang hidup atau yang dah meninggal dunia pown yerrrrr .

Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

tenkiu en REMYHAZZA !

- In The Name of ALLAH The Most Gracious and The Most Merciful-






shoutbox

[remyhazza : kalau dah tuah badan .... comform bertuah la anda ....lets check it
out !!!]



apa suprise yang dimaksudkan oleh en REMY kita nie . nak tahu ? KLIK SINI




hehehehe . terima kasih banyak banyak pada en REMY yang telah membertuahkan saya ! terharu jugak . first time join contest nie . x sangka tuah badan birthday girl ! thankss en REMY .



Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .


- In The Name Of ALLAH The Most Gracious and The Most Merciful-



kala malam mula melabuh tirai , aku pulak mula la sibuk berangan sana berangan sini .
apa yang di berangankan ? apa yang dikenangkan ? hahahahahahaha ! xda la special sangat pown , berangan kan en KEKASIH . boleh pulak time kerja terkenangkan saat saat manis bersama . ha ! dah tersengih aku sorang sorang macam kerang busuk . dan dengan x semena mena habis tangan berdarah tercucuk jarum ! dengan muka cover cun plus cover sakit aku pown continue la buat kerja . kakak sorang yang perasaan kan aku terus jerit .


'berangan apa dik ooi sampai kau tercucuk tangan kau tu'
owhh ! lupa pulak . aku kerja buat barangan hospital . JARUM . xde hal kan . xdapat kerja dalam hospital as nurse buat masa sekarang nie aku kerja sebagai pembuat barang hospital . ada rezeki aku untuk jadi nurse , cuma lambat sikit sampainya .


entah la , sejak dua menjak dia berada dekat dengan aku nie , means dah balik duduk Penang sebab cuti sem , aku rasa kami makin rapat pulak . haiissshhh ! kena mintak mak kahwinkan nie . aiiippp ! bukan rapat yang tak elok taw . ye la . x tengok muka rasa sesak nafas la pulak . amboi parah dah nie . duduk jauh xde hal pulak kan , even x tengok berbulan bulan . dah duduk dekat rasa macam nak tengok ja muka tu hari hari la pulak kan .
pada aku he the best thing i ever had ! kami selalu bergaduh . hahahahaha . tapi itu sebenarnya yang membuat kami bertahan sampai sekarang . masing masing ada kelemahan , ada kekurangan . cuba terima seadanya . kalau dia boleh terima seadanya kekurangan diri aku , why not aku cuba terima segala kekurangan dia . dia la kawan baik , musuh , pengawal peribadi , pengurus kewangan , PA dan buah jantung . walaupun jarak memisahkan kami , kalau ada jodoh , insyaallah , jarak bukan segalanya . kalau bukan jodoh , terpaksala akur pada ketentuan Yang Maha Esa .
YA ALLAH , permudahkan perjalanan perhubungan kami . andai dia jodohku aku terima seadanya . AMIN .




ehh ! apa hal entry kali nie cerita pasal en KEKASIH ? x malu ker ? mmmmaaalllluuuuu ! tapi x kisah la . hanya untuk tatapan diri ku sendiri . tapi kalau ada yang sudi nak baca silakan , kalau xnak , boleh baca entry lain kan . x paksa pown . eh awak en KEKASIH , kalau awak buat jahat dengan saya , saya create entry kutuk kutuk awak taw ! INGAT ! hehehehehe . Thanks for always be with me walaupown pernah ada tembok besar cina and pernah ada semut lain yang cuba menggangu perjalanan hubungan kita . ehhh . doa doa .




-ya ALLAH . pertemukanla jodoh kami . sesungguhnya padamu kami memohon .kami hanya merancang , ALLAH yang menentukan segalanya . amin -

Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

sudah dewasa rupanya . tapi masih remaja ! hehe


-In The Name of ALLAH The Most Gracious and The Most Merciful-


terima kasih ALLAH kerana masih memanjangkan umurku .
hahahahahahahaha !
akhirnya detik 12 tengah malam nie umurku akan genap 21 .
wahhhh . da meningkat dewasa nie .
ehhhh . tua ??
mana pulak tua baru naik angka dua kat depan belum boleh digelar tua taw .
dengan muka blur blur dengan sakit kepala yang masih bersisa denyutannya tiba tiba aku terkenang sambutan hari jadi yang penah disambut oleh kawan kawanku satu ketika dahulu.
awesome guys ! senyuman masih melekat dibibir .
air mata mula bergenang di pelupuk mata .
tahan tahan . hari gembira empangan mana boleh pecah !
thanks guys !
love u all so damn much






- HAPPY BIRTHDAY TO ME -


Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

kenapa perempuan mengigil di lukai ???

banyak sebab kenapa perempuan menggigil sewaktu dia diberitahu oleh si suami / si boyafriend yang dia diduakan !



gggrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr !
kenapa harus kami menahan pedihnya .



1. mengigil kerana cuba mencari kekuatan untuk menerima tamparan yang hebat ni
2. menahan amarah yang teramat , mengamuk bukan jalan terbaik !
3. menahan kepedihan di hati apabila dilukai . auuuccchhh ! sakitnya .
4. menahan bebanan yang baru sahaja diterima .
5. menahan empangan air mata yang akan berderai sekelip mata .
6. merasa diri hilang tempat untuk curah atau tagih kasih sayang , walaupown si lelaki berjanji akan tetap menberikan kebahgiaan !



percaya la . tak ada sorang pown kaum hawa mahupown kaum adam ingin disakiti . sama sama la berusaha mencari kembali kebahgiaan yang pernah di bina dulu , walaupown ianya telah pudar .


~semoga kebahagiaan milik kita, AMIN ~


Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

what's the point ?

-In the Name of ALLAH the Most Gracious and The Most Merciful-






malam nie aku rasa sedih yang amat . mata berkedip . air mata x mau keluar walaupown rasa sedih yang teramat sangat . kenapa yer ? maybe air dalam badan dah kurang kowt . sebab tu air mata pown dah x boleh nak kuar tuh .

baru semalam aku beroleh kebahagian . tapi dengan sekelip mata kebahgiaan tu diragut !
ya , aku terlupa seketika aku hanya makhlukNYA yang kerdil yang hanya tamakkan kebahgiaan dunia , hinggakan terlupa kebahgiaan di sana .



p/s : xtaw apa point post entry kali nie .


Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

kalau kena sengat tebuan . first intervention !

In The Name Of ALLAH The Most Gracious and The Most Merciful


di petang hari selasa yang aman lagi damai nie .
tengah aku bebual bual dengan abah , nampak la sarang tebuan dekat belakang rumah .
then abah pown kongsi la petua kalau kena sengat tebuan apa nak buat dulu
dengan muka yang blur blur aku pown dengar kan petua abah tu .
abah kata , kalau kita kena sengat tebuan !
jeng jeng jeng !
pergi dapur cari MINYAK MASAK .
lepas tu sapu minyak masak tadi dekat bahagian yang kena sengat tebuan tu .
insyaallah , x bengkak .
sakit pown kurang .



ehhh ! betul taw
abah aku dulu kena sengat 20 ekor tebuan , x pergi hospital pown taw .
dia just letak minyak masak jer .
tapi 2 mungkin sebab abah takut nak pergi hospital la kowt kan .
tapi Alhamdulillah !
abah sihat sampai sekarang .
(^___^)



p/s : guna minyak masak yang belum diguna untuk goreng goreng ikan yeee !
lagi satu kalau petua nie x menjadi better go to Hospital . okeeehhh ?





Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

Bibir nipis = Mulut jahat ??

ada la iklan drama Bunga April dekat TV3 nie ha .
tetiba adik aku bersuara .




'perempuan tu bibir dia nipis . cantik . tapi mulut dia , mesti jahat !'
what a suprise ! aku xpernah tahu pown sebelum nie .
yer ker korang .
hahahahahahahahahahaha !
nampaknya ramai la yang akan berbibir tebal lepas nie .
hahahahaha





Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

mereka yang nak exam aku yang berdebor !

LJM bagai berperang di medan perang .
ya ALLAH , bila aku ingat saat aku nak ambik LJM dulu , macam nak tercabut nyawa nie


pada korang yang x tahu apa tu LJM meh sini nak cerita .
LJM nie LEMBAGA JURURAWAT MALAYSIA .
xlulus exam nie , xtaw la nak cakap .
maybe pada korang , ala exam je pown .
relaxxxx sudahh !
pada kami bakal JURURAWAT nie , exam nie penentu masa depan kami !!
perasaan berdepan dengan exam dari KEMENTeRIAN KESIHATAN ni , sama macam masa kita nak ambik SPM !
debarannya , subhanallah !




pada korang yang nak ambik LJM tuh , be prepared .
pen , pensel , pemadan , pengasah pensil , slip LJM , cermin mata pada yang rabun , IC , baju sejuk .n apa ja yang korang rasa penting .
berdebor nye teman .
walaupown aku dah lepas . tapi debaran still sama !


wish u all gud luck !

Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

di petang yang panas panas kuku nie
macam biasala , jalan jalan dekat FACEBOOK
stalker sana stalker sini
penat jugak la . sampai kuar peluh degil dekat celah celah rambut nie .

tapi tiba tiba mata tertacap dekat satu berita yang agak menarik selera aku nak baca
BERASMARA LEPAS 'TEKANAN' SPM


pelik !
tekanan apa yang dimaksudkan .
aku dulu SPM jugak . tapi kalau dah lepas SPM bukan tekanan ag dah .
tapi KEMERDEKAAN .
kalau tengah SPM tu boleh la dikatakan TEKANAN !
alasan .....!!
yang peliknya banyak duit diorang nie kan sampai nak sewa hotel bajet nie kan .



~~DUNIADUNIA~~



Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

my new hobbies !


Assalamualaikum si comel n si sweet sekalian !

how's your monday ? perfect !
hahahahaha . speaking pulak dahh ...

ehhhhh .
i got a new hobbies la .





kumpul selipar FLIPPERS !
ehhh , korang pown suka ??
kannn ! cute kan selipar selipar dia .
colorfull !
berbinau mata aku masa masuk shop dia hari tuh !
semua cantik cantik !
aku baru ada satu .
hitam pink .........
xpa ! aku nak kumpul banyak banyak .
jommmmmm kita kumpul !
xla mahal sangat pown kan .
semua orang mampu beli .

(*______*)

Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

kalau x nak anak kahwin lari !


'makkkkk ..... orang ....errr ....orang..... orang nak kahwin , boleh ?'


'belajar bagi habis dulu baru kahwin !!'



sebulan selepas itu...............


'mak , kawan orang ajak pegi melancong dekat thailand . orang ikut boleh ?'


'bila nak pegi?'


'minggu depan '


'okeh !'


si anak . tersenyum simpul sampai ke telinga .
(^_______^)






p/s : aku pernah dengar dekat radio kalau si anak mintak dikahwinkan , si ibubapa kena kahwinkan dia . kalau anak anda si gadis . selidik dulu latar belakang si jejaka !
kalau anak anda si lelaki , dah bekerja , apa salahnya . kahwinkan jer la !
janji dah baligh !

Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

subhanaallah ! gerhana bulan

krrriiiiiinnnggg !

tanpa salam .
'cepat bagitaw mak , dah gerhana bulan dah'

terkonco konco aku lari ke bilik mak nak kejut mak nak suruh tengok gerhana bulan .
xsempat nak kejutkan , dalam gelap bilik , mak dah terpacak depan muka aku .
fuuuuhhh ! nak luruh jantung nie .
xpa . stil maintain cun lagi .



sambil bercermin mata aku dengan mak dan adik terpacak depan rumah sambil mendongak ke langit nak tengok GERHANA BULAN .


subhanallah ! cantiknya .
namun hati tiba tiba rasa nak menangis melihat betapa hebatnya kejadian ALLAH S.W.T
kerdilnya kita manusia di muka bumi ALLAH ini .





p/s : nak ambil gambar , tapi dah x nampak dah . nampak kecil sangat sangat . guna kamera zoom pown stil x nampak .

Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

bawak air masak pegi dating pown macam budak budak ker ??

pelik kan manusia nie .
okeh . lebih spesifik , orang melayu .
cara pemikiran asyik nak anggap orang lain nie yang bukan bukan ja .
think positive la .







ehhh ! kalau korang pandang orang cina bawak bekas air pegi dating , x pulak nak rasa macam pelik kan



Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

" jom follow blog remyhazza "

tengah berblogwalking dengan rambut yang serabai mabai nie , tetiba terbaca segmen yang di anjurkan oleh en REMYHAZZA kita nie .
urmmm ! menarik . jom joiinnn !



xrugi korang follow en REMY kita nie sebab dia selalu melancong lancong kat blog korang .
walaupown korang orang yang masih baru dalam dunia blog nie .
macam aku .

lagi satu blog en REMY kita nie menarik taw .
macam macam benda ada .


that alls . jangan lupa taw !




Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

orang rabun pown boleh sembuh .....


betul !
orang rabun yang kategori kronik pown boleh sembuh .
xpercaya ??


belum cuba belum taw kan .



cara caranya :
-> bangun seawal pagi , xpayah gosok gosok gigi tu dulu
->bukak pintu rumah , pas tu tarik nafas dalam dalam ! hirup udara segar dulu . huhuhu
-> pas 2 , jalan jalan depan rumah .
-> pegi dekat pokok yang daun dia hijau !! hahaha .
-> petik daun tu . satu jer taw ! jangan banyak banyak .
->pas tu , renung daun hijau tadi tanpa berkelip sampai keluar air mata . xkuar x mujarab taw !
->pas tu kunyah daun tu sampai hancur ! hahahaha ! ehhhh , xla . gurau jer .



tapi kena buat selalu selalu taw , amalkan HARI-HARI !
insyaallah , dengan izin ALLAH S.W.T masalah rabun akan terubat .
ha ! apa lagi . esok pagi try la .
(^______^)


Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

rasanya dah seminggu kawan aku si SYARYHA LOKMAN nie mengTAG nama aku kan .



wahai kawan . maafkan aku . busy sangat .
xsempat lagi nak updates yang tuh .
aku akan cuba weekend nie k my dear !
wait ya !

Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .


bercinta 20 tahun pown bila kahwin belum tentu bersama hingga ke akhir hayat .
subhanallah !

tadi masa tengah melayan perasaan sambil mencium bau bau kentut kawan kawan sebelah , tetiba sorang kakak nie cerita pasal diri dia yang diceraikan TALAK 3 tanpa sebab .
masa tengah sarat mengandung pulak tu .
comei taw perempuan time pregnant !
apa la salah kami kaum wanita sampai diperlakukan sedemikian .
dia kata la , dia bercinta 11 tahun dengan mamat tu , dan baru kahwin 2 tahun dah diceraikan .
angkara masuk campur pihak ketiga , si ibu mertua .
masa bercinta , kemain , aku sanggup bersamamu sampai ke hujung nyawa .
dah kahwin , dah taw perangai masing masing mula la .
hurmmmm . takut jugak sebenarnya kan nak bercinta lama lama sebelum kahwin nie kan .
bila dah kahwin , belum tahu jodoh panjang mana .
jadi
simpan la cinta yang berkobar kobar sekarang untuk cinta lepas kahwin .
kalau jodoh x kemana . DOA ja .
apa apa pown persediaan mental dan fizikal diperlukan untuk menghadapi hari hari mendatang .






Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

malang berbau bau !

sesungguhnya kalau malang tu boleh dihidu hidu , mesti boleh dielakkan kan ?



aku kuar dari tempat kerja pukul 5.15 petang tadi .
kerja apa ?? hahahahaha . kerja yang halal la .
okehh2 , back to story .
disebabkan aku nie under training , so , motor yang aku naik kena la parking kat luar tempat kerja .
helmet pown tinggal la dekat motor , tapi letak bawah sit la kan .
elok ja kuar , aku da nampak macam lain jer motor aku .
jeng jeng jeng .
xpe xpe ! muka relax cover cun lagi nie .
bila dah dekat dengan motor ....... nah ! helmet da kena sebat ! menyirap sekejap !
mana taknya siap potong tali dia lagi .
apa la nasibbb ! malang berbau bau !
rezeki kau la pencuri . helmet buruk pown hang hadap kan .
amek la semoga kepala kau berulat ulat yer .



(-_____-)



Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

kerana C.I.N.T.A aku turutkan

'kacaknya mamat tu . nie kalau jadi LAKI aku compom xkuar rumah'



wahhh ! rupa paras menjadi idaman rupanya .
hahahahaha ! L.U.M.R.A.H ..........
haiiihhhh ! kalau hati yang hensem tu semua orang boleh nampak .
kompom!!! orang pilih yang hati hensem dari rupanya hensem .
sebab , bila muka yang hensem , makin tua makin hilang hensem tu .
tapi kalau hati hensem , sampai tua pown x lapuk dek hujan x lekang dek panas .



(^_____^)



Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

memilih sangat pown rugi jugak


kerja oowwhh kerja .
susah nak dapat kerja zaman sekarang nie kalau asyik nak memilih ja .
kerja ja apa yang ada . yang penting halal .
kalau asyik memilih sampai bila pown xkeja .





xkan asyik nak menghabiskan borahhh mak ayah ja kan .
so , keja ja .
lari bidang pown xpa . janji kerja ................................................(^___^)

Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

kepenatan !


manakan tak penat . seharian berendam dalam laut . dah macam badak air dah .
family picnic punya pasal , xde hal la kan .



dah hitam macam arang dah aku nie .




xpe , janji puas dapat mandi laut !
hitam janji manis ada .

ehh ! adaka ??? hahahahahahahahahaha






Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

amacam korang tengok OMBAK RINDU ??
puas hati ke tak ??
bagi aku , aku puas sebab cinta novel direalitikan .
memang la banyak babak yang dipotong dan mungkin xsama dengan novel .
kalau nak diikut sebijik sebijik macam novel mau 5 6 jam dalam panggung tuh .
tapi kalau da best aku sanggup jer !
scene romantik dia pown oke la .
kalau nak diikut ikut , dalam novel lagi sweet kan , tapi kena la tapis kan sebab kita kan orang melayu . orang MALAYSIA . kena la jaga kan .
so , berkhayal dalam novel ja la keromantikan tuh yer korang .
ehhh ! menangis jugak aku sebab tengok AARON AZIZ nanges .
tapi tak tau la kan , aku menangis sebab aku nie terfeel lebih ker apa ker kan .
walaupun aku belum baca novel nie , tapi x pe , akan aku cari novel nie . hahahaha !


tapi kan korang !!
aku x berapa puas hati masa duduk dalam panggung tengok cerita tuh , ye la , mana taknya .
ada la manusia nie , yang rasa panggung tu dia punya , main tendang tendang jer kerusi aku .
BEHAVE la sikit . Grrrrrrrrrrrrrr !



aku bagi 100/100 tuk cerita cinta melayu !
(^_____^)






Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

gendang gendut tali kecapi ,
SELAMAT MALAM to all entry !

kala hati berbunga bahagia
ada sahaja perkara yang membuat hati kecewa (-_-)
mana tidaknya
sudah sedia dapat kerja !
ada pulak offer kerja yang lebih gembira
bukan kerja nurse pown sebenarnya
kerani sahaja
tapi apakan daya
tempatnya jauh lagikan bahaya
mulanya keluarga menyokong kerana peluang baik katanya
akhirnya bila memikirkan lokasinya jauh bahkan berbahaya
meraka membatalkan niat untuk memohon kerja disana
apakan daya
kata orang tua banyak kebaikannya dari keburukannya
akhirnya terpaksa menolak begitu sahaja .


maafkan saya wahai pihak tertentu
niat anda amat mulia untuk membantu
syukur alhamdulillah terima kasih tak terhingga diucapkan pada kamu
kerana bersusah payah mencari kerja untuk diriku
apakan daya bukan niatku
maafkan diri ini yang telah menghampakan diri mu
tapi ini untuk kebaikan diri ku
mohon maaf yang tak terhingga pada kamu




p/s : maafkan saya wahai kawan , sungguh saya mintak maaf sangat sangat .



Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

penangan OMBAK RINDU !


ha . semua orang excited dengan 1 december 2011 nie kan .
bukan excited apa , tuhh , OMBAK RINDU nak kuar pawagam .
ya la aku tengok kat FB kemain lagi orang post pasal ombak rindu nie sejak 2 3 minggu lepas lagi .
perghhh ! cerita novel nie wehh . mesti gempak habis kan .
pandai diorang pilih pelakon kan .
haishhh ! aku pown excited nak pegi tengok jugak .


bukan apa yang buatkan nak tengok sangat cerita nie sebab AARON AZIZ nie larh .
haishh ! mesti syokk habis punya la . walaupown aku xpernah baca novel ombak rinduu nie tapi aku kompom mesti best punya larh .
pas nie kita request diorang buat cerita ANDAI ITU TAKDIRNYA pulak okehh .



esok pawagam mesti penuh punya larhhh ! excitednya .
jangan lupa pegi tengok yer .
huhuhuhuhuhuuhuhu .




p/s : kalau AARON AZIZ , cerita x best pown boleh jadi best . jejaka idaman MALAYA . kui kui kui .

Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

kalau x boleh terima kekalahan ! jangan menjulang time menang !

sejak sejak Malaysia kalah dalam bola sepak baru baru nie aku tengok bukan main orang orang lam FB kutuk pemain pemain bola sepak kita kan .
especially si Khairul Fahmi Che Mat tu kan .



apa la korang nie .
memang la dia Playboy , kaki botol bagai , tapi benda benda macam 2 xpayah la korang korang nak kaut naik padang . xde faedahnya wehh .
orang orang macam korang la yang buatkan pemain pemain bola kita kat luar 2 prestasi dia menurun . yer la , asyik nak kena pikir macam mana nak bersihkan nama sendiri bila korang korang buat nama diorang kotor .
diorang dah la busy nak naikkan nama MALAYSIA .
tapi korang pulak busy nak cari keburukan diorang . buat diorang feel down !
ehhh ! korang tu kira abis perfect ker ??
oke oke memang korang perfect .
so , support la , bukan mengodam .
aku nie bukannya nak backup sangat si Khairul Fahmi nie .
tapi korang pikir la , tu life dia . kalau korang kat tempat dia , apa korang nak buat ??
jangan asyik tunjuk orang jerr .
ala . korang korang yang kat luar 2 mana yang da tahu Khairul Fahmi nie playboy ker apa ker , buat bodoh jer la kan. bukan dia nak jadi BF/LAKI korang pown . so , buat bodoh sudah !
teruskan bagi semangat kat diorang .

nak MALAYSIA menang kan !
so support la sikit . bukan godamm !
heeeeee heeeeee



p/s : bukan nya apa . kecewa dengan perangai sesetengah pihak . diorang menang , menjulang kemain ag . dah kalah , drop melampau lampau .


Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .


nahhh !

NAZMI FAIZ !

comei kan budak kecik nie . muda muda lagi dah jadi pemain bola sepak MALAYSIA .
jambu jerrr budak nie .
nasib aku da berumur sikit dari dia .
hahahahahaha !


go MALAYSIA go !
semangat nieh !



Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

banyak yang betul !



TANDA hubungan cinta dh pudar :


♥ Malas angkat telefon..

♥ Ada apa-2 hal asyik cakap malas, malas, malasss ja..

♥ Bila ajak keluar, asyik busy memanjang..mcm lar dia YB..!

♥ Sudah pandai bergurau secara kasar n menyakitkan hati..

♥ Mula menggelakkan diri dari bejumpa..

♥ Dia dah x kisah kalau tak jumpa pun..sebulan x jumpa lagi bagus..

♥ Bila dah janji date, tapi lupa nak datang.alasan lapuk diberi.lupa larr.tertido

♥ Apa kita buat dah tak betul dimata dia..

♥ Dia nampak kelemahan kita lebih dari kebaikan..

♥ Taip sms pun pendek2 jer..

♥ Bila kita cakap “i love u”, dia balas ‘K” ja..?!!

♥ Bagi alasan.'awak nie terlalu baik untuk saya.saya tak layak untuk awak.'
.masa ngorat kita dulu xda pulak timbul hal tu..!

♥ Bila ajak jumpa parent, macam2 cara dia cuba menggelak..

♥ Dah jumpa parent pun alasan banyak,nak cakap hal “kahwin” kejap ja dia
tukar topik..
♥ Dia dah tak kisah apa yang jadi pada kita..

♥ Susah nak senyum @ gurau2 macam dulu-dulu..

♥ Dengan orang lain dia boleh cakap ‘single’..!

♥ Dulu-dulu asal nak keluar dating jer mesti nak pakai baju matching..sekarang dah .taknak..
rimas katanya..poyo plak dah katanya sekarang..

♥ Dulu sanggup tolak ajakan kawan semata-mata nak keluar dengan kita.. tp
sekarang dah terbalik..

♥ Dulu boleh jer bergayut berjam-jam.. sekarang 5 minit pun susah,..katanya hp cepat panas..





perghhh ! banyak yang betul nie . YA ALLAH . permudahkan kami . amin .

Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

ikan duyung terdampar di Malaysia .




tadi pagi masa aku temankan Mak Ngah aku ke kedai , tengah aku belek sana belek sini , tiba tiba la mata aku nie tertacap dekat KOSMO kat kedai yang aku pegi tu ha .
aku nie saja la belek belek KOSMO nie , xberminat nak beli pown , sebab aku x baca KOSMO ,
then tetiba aku terbaca cerita pasal ikan duyung nie ha !!
dengan lajunya tangan aku menyelak muka surat yang dia tulis .
xsempat nak baca !
tetiba tauke tu datang then cakap , 'mau baca , kena beli meeyyy' .
haishhhh ! potong line betul .
haaaaa !
mula tu macam x percaya la kan , ye la . ada lagi ka duyung kat dunia nie .
atau
wujud ka sebenarnya duyung nie . macam dongeng je kan .
haaaa !
unPERCAYArable kan . haaaa .
xde yang mustahil kat dunia nie kan .
dah ada orang jumpa wehhh ! tapi yang dah mati la kan .
tapi duyung yang dia tunjuk dalam KOSMO nie macam menakutkan jer .
aku xde la baca sebab dah kena sound dengan tauke kedai tu tadi .
hahahahahahahahahahahahahahaha !!
so . kalau korang ada baca , boleh la shared shared !








Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .


ehh ! selamat malam korang .
huhuhuhu .
korang tengah buat apa tuh ?
tak tengok TV2 ker .
huhuhuhuhu .
DRAGONBALL : EVOLUTION tuh wehh .
hahahaha ! maafla .
aku nie memang allergic sikit dengan cerita DRAGONBALL nie .
minat habis wehh . walaupown aku x hafal cerita dia tapi aku minat habis wehh cita nie .
ehh !! xkan la korang x penah tengok cerita karun nie wehh !
ya ALLAH . xkan x penah tengok kowt ??
cerita kartun DRAGONBALL nie punya la famous masa aku kecik kecik dulu .
haish . xkan la korang lahir lahir terus besar panjang kowt .
hahahaha
yang pernah tengok . haaaaa ! best kan wehh .
hensem kan GOKU .
yang nie GOKU versi manusia .
bolehla tahan !!


tapi aku lagi suka GOKU versi kartun !
muscleman tuhh !
hensem pon hensem wehhh .


hahahahaha ! kacak sangat wehh .
maafla . aku nie memang kebudak budakkan sikit .
maklumla . aku dilahirkan jadi budak budak dulu . baru jadi orang besar .
hehehehehe .
tengok cerita nie untuk hiburan je pown .
xkisah la poyo yer ka apa ka , x mature ka apa ka .
janji cerita nie besttt !

heeeeeee (^_______^)



Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

assalamualaikum korang semua .
haaa !
sedar x sedar dah masuk tahun baru islam pown kan .
salam Maal Hijrah korang .
semoga hidup kita semua diberkati oleh Yang Maha Esa kayyy !
ehhh ! dah buat azam baru ker ??
wahhh ! ramainya yang dah berazam nak kahwin bersempena dengan tahun baru nie kan .
haaa !
selamat berpengantin baru la korang kan .
yang lain lain tu , mari sama sama kita doakan yang hidup kita semua berjalan lancar .
moga kita tempuhi hari hari mendatang dengan sabar !
weeeee :)


Salam Maal Hijrah yer korang !

Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

orang ketiga ??? duuusshhh ! dussshhh !


orang ketiga !

nie yang nak angin satu MALAYSIA nie .
dushhh ! dushhh ! dushhh !
nahh .
hamek kau .


~~
haish . kadang kadang aku x faham dengan sesetengah pihak nie .
dah taw yang si cun si hensem tu awek/boyfriend orang yang awak sibuk sibuk nak masuk jarum tuh kenapa ?
nak sangat jadi mangsa cinta 3 segi .
kalau ya pown DESPERATE HOUSEWIFE sangat , cari la yang single mingle .
bukan yang empunya orang .
kesian kowt kat diorang diorang tuh .
kalau ya pown awak tuh kena tipu , tu salah sendiri jugak , mudah sangat termakan pujuk rayu , kata pujian dari si cun si hensem nieh .
jadi manusia cuba la jangan nak lembut hati sangat dalam bab bab cintan cintun nie .
terutama kaum perempuan macam saya nie ha .
kena ejas dengan ayat manis sikit dah nak lentok lentok .
apa lahhhh !

jadi perempuan tuh , jadi la yang macam bunga dalam balang kaca .
ala macam dalam cerita beauty and the beast tu .
boleh tengok sampai bengkak mata , boleh puji sampai kering ayor liur .
tapi nak pegang x dapat la kan .
hanya orang yang layak saja boleh berbuat demikian .

~~

setiap kali awak awak nak cuba jadi perampas , cuba cuba pikior balik , kalau la orang lain rampas hak awak awak , awak suka ka ?
nak buat kenduri kesyukuran 7 hari 7 malam sebab si cun si hensem awak orang lain dah amek .
ha , kalau rasa sakit , terseksa , pedih , geram sampai rasa nak tumbuk buat belacan . macam tu jugak apa yang diorang diorang tu rasa kan .
tapi kalau dah jodoh dari ALLAH , xboleh nak buat apa la kan .
terima la seadanya , kena la ada pihak yang mengundur sebelum diundur . huhuhu

~~

yang kena rampas pulak , redha ja la . mungkin bukan jodoh awak dengan dia .
bunga/kumbang memang la bukan sekuntum bukan seekor .
tapi hati ada satu ja .
kalau satu dah hancur , nak kena pegi repair balik tuh .
amek masa yang lama kowt
baru nak betul betul elok balik .
dah berparut tuh . xcantik kowt !



ehhh !! cakap macam orang pengalaman la pulak kan . hahahaha
xde la . just nak shared jer .
kita kutip , kita kupas , kita ketengahkan .
wah wah wah wah !
(^______^)

kbai





Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

cinta jarak jauh . dugaan atau kebahagiaan .




CINTA JARAK JAUH .
dugaan atau kebahagiaan ??


uisshhhhh! ramainya korang korang yang dekat luar tu bercinta jarak jauh kan .
dugaan .....
atau
kebahagiaan ....

haaaaaaaa .
susah kan nak ditafsir . meh kita korek korek sikit .

aku nie suka stalker FB owang . jalan jalan kat sana . then bila aku tengok ramai yang sibuk updates status macam orang putus cinta , aku pown buat la INTAI INTAI DEKO . huhuhuhu
rupanya , banyak yang bermasalah dengan cinta tu disebabkan CINTA JARAK JAUH .
kenapa ekk ?

antara alasan alasan owang yang bermasalah dengan cinta jarak jauh :
  • xsetia
  • kurang kepercayaan
  • pantang nampak yang lagi cantik/hensem
  • suka balas membalas . hang buat ! aku pown boleh buat larh
  • terasa diri semakin hot bila jauh dari pasangan masing masing
  • anggap pasangan masing masing macam beban
  • xpernah rasa cukup untuk satu saja

betul ka semua yang aku senaraikan tuh .
haaaaaa ! mungkin kowt . apa yang aku senaraikan dekat atas tuh adalah apa yang aku rasa .
mungkin sama dengan apa yang korang korang rasa .
mungkin jugak x sama kan . hehehehe
tu hanya pandangan aku .


kebahagian akan menjelama kalau
  • masing masing saling percaya mempercayai
  • setia antara satu sama lain
  • sanggup bekorban untuk kebahagiaan pasangan masing masing . aaaaaa ! sweetnya
  • hargaila pasangan korang yang berpenat lelah setia pada korang tuh



ha . sikit la pulak kan . xpa . korang korang pulak bagi idea serba sikit .
kita shared shared .
mana taw sikit sebanyak boleh bantu orang orang yang bermasalah dengan CINTA JARAK JAUH nie ka .
betul x .
jangan lupa shared shared .



okebai~~~




Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .