Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

.:| Gushcloud |:.

TIGA BULAN

Sedar tak sedar dah tiga bulan , ye tiga bulan macam ni . Hati ni sekejap teguh sekejap rapuh , sekejap nekad sekejap tidak . Aku masih mencari , dimana dari siapa , kenapa , dan bagaimana boleh sebegini jadinya . Aku kah yang bersalah ? Atau dia yang memulakan segalanya ? Tidak tidak . Bukan kita manusia menunding ke arah manusia manusia , menghukum sesama manusia . Bukan , bukan kita .

Sakit rasanya apabila kita jatuh dan terjatuh tanpa sesiapa di sisi kita . Sakiiitttt .
Sakit rasanya melihat orang yang kita sayang bahagia bersama orang lain .
Sakit rasanya disaat kita tidak dapat memilih mana kaca mana permata .

Namun disebalik kesakitan pasti ada kemanisan . Bila ? Bagaimana ? Siapa ? Kita sendiri tidak tahu . Kita manusia sentiasa memaksa hati untuk memilih sedangkan kita sendiri tahu itu pasti perih . Butir butir permata mula mengalir takkala hati sukar untuk memilih . Merintih , menyalahkan diri sendiri , mengenang , terkenang , itu akan silih berganti saat hati sedang perih .

Kita selalu baca di twitter difacebook , orang mengajar untuk tabah . Dan aku sendiri suatu ketika dahulu pernah bergitu . Namun yang menanggung tahu perih derita sakit susah mahu menghilangkan segala . Yaaa , segala yang bergitu banyak kenangannya . Ke sini , kenangan . Ke sana , kenangan .  Benda yang sudah lama tak mudah untuk dilerai . Betul , masa yang lama juga aku perlukan untuk meleraikan . Aku cuma perlu manusia manusia di sisi mendorong , memberi semangat . Sungguh hati masih bersisa harapan , cuma hati belum bersedia untuk berharap .

Tabah , pasrah , berserah .
"Ingat ketentuan Allah , jangan kita merintih seperti manusia tanpa agama ." itula yang Azzyikin sentiasa pesan

Published with Blogger-droid v2.0.9

Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

KELETIHAN

Tengok mata sebelah kanan . Omg .... Omg.... Eye liner senget .

Inila hasilnya bila bersiap ke kerja dalam keadaan tak ready , mengantuk , dan penat . Waaaaaa .

Memang penat .

Penat dengan perjalanan yang jauh ...
Penat dengan tak cukup tidur ...
Penat dengan menanggung rindu ...
Penat dengan menjaga hati manusia yang tak menghargai ...

Tak mengapa ....

'SETIAP YANG BERLAKU ADA HIKMAHNYA'
berginila cara aku memujuk hati aku tiap saat, minit dan jam .


Published with Blogger-droid v2.0.9

Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

BERCERITA

Good bye penang !

After 9 months kerja dan tak cuti cuti , akhirnya hari ini 23 December , aku keluar jugak dari kehimpitan , kepeningan , keserabutan hidup untuk bersuka ria . Eh . Takde laa bersuka ria sebenar benarnya , hanya sekadar untuk berpoya . Ya , aku harus keluar untuk berpoya bagi mengurangkan sedikit bebanan yang kebelakangan ini mula bertandang . Urmmm urmmm urmmmn . Destinasi untuk berpoya poya adalah Kuala Lumpur . Yaaaaa , kota yang mengajar aku erti kehidupan , erti persahabatan , erti kekeluargaan dan erti menilai tempat mana yang makanannya ternyata sedap .

Kini aku kembali , kembali menjengah kota ini , kota remaja . Hampir aku terlupa bagaimana bernafas dikota yang sesak ini , hampir aku lupa bau kota yang menjadi tempat anak remaja seperti aku mencari nafkah . Hampir aku terlupa bagaimana rasa sedapnya bihun celup flora damansara . Auuuuummmmmm

Kenapa aku kembali ? Kerana aku merindui keluarga angkat ku disini . 

Published with Blogger-droid v2.0.9

Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

berakhir

Semua telah berakhir

Published with Blogger-droid v2.0.9

Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

Dah Lulus tapi.....

ASSALAMUALAIKUM ..... Hari ini hari isnin dan lynda tahu takde kaitan dengan tajuk entry dekat atas . hehehehehe . Okeh okeh cuba tengok , tenung dan selami gambar yang lynda letak kat atas . Nampak ape nampak ape . Nampak lynda tak ? tak nampak pendek umur ..... kalau nampak itu bohong sebab gambar ni lynda yang snap . hehehe . jangan marah . senyum ! Actually lynda nak bagitahu korunk yang lynda baru je lulus lesen kereta . *jangan mengejek please * . Lynda mungkin dah lambat ambik lesen kereta , tak macam korunk . Muda bergetah dah pergi ambik .* tapi lynda pun tak la tua lagi, tapi ada orang kata lynda tua ,sob sob -_-* . Perasaan nak pergi belajar kereta pada manusia yang langsung tak tahu pasal kereta , yang hanya pandai naik sahaja adalah MALAS +TAKUT . Kemalasan dan ketakutan lynda terbukti setelah lulus lesen L pada bulan 11 tahun lepas lynda dah tak peegi belajar kereta lagi sampai laa seorang gadis yang berpangkat kakak sepupu mendesak memujuk serta merayu lynda untuk join beliau membuat lesen kereta . argggghhhhh, errrrrrr, urrrrrmmmmm . lynda mengeluh . mak pulak terus terusan menyanyi lagu ambik laa lesen setiap hari sampaikan lynda memaksa diri pergi kelas memandu . PAKSA diri tau paksa diri . *bayangkan muka paksa diri* . lynda pun pwrgi kelas dan tiba hari JPJ nervousnya masyaallah . boleh dengar ke luar bunyi jantung lynda . nak lynda cerita panjang ? takpe laa lynda pendekkan . akhirnya lynda dengan JAYANYA gagal test JPJ tersebut . muka ada frust . mulut muncung semeter . Tapi lynda tak putus asa , kali kedua ambik lynda lulus dengan cemerlang . *bayangkan muka bangga * . Tapi setelah dapat lesen pun lynda masih takut nak bawak kereta . takut oiii takut . kalau kereta JPJ takpela langgar sana sini . kereta orang tak ke kena duit semua tuuu . haaaa .Jadi lesen tu lynda buat pekasam , manala tahu kowt kowt boleh goreng makan dengan nasi nanti . kan kan kan .
Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

bosan lagi

bosan . bosan . bosan . bosan dan bosan .
hari ni aku seperti biasa ke office dan menjalankan tugasan seperti biasa . cewaahhh , ala ala penyiasat la ni kan . okeh okeh dalam hati memang ada jugak laa rasa seperti nak jadi polis . tapi mana ada ketinggian yang dorunk mahu . lynda kecik lagi pendek . muaaaaaa . sesungguhnya hari ni memang lynda rasa bosan yang teramat . dengan keadaan cuaca yang teramat panasnya . dengan perut yang teramat laparnya . aku duduk dalam office macam biasa . hehehehe . office aku sejuk . sumpah sejuk gila . budak budak office ni kulit buaya mana tahu sejuk . aku lama lama boleh jadi patung lilin keras dalam office kerana terlampau sejuk . *berpeluk tubuh* disebabkan kebosanan terlampau aku on twitter . *ehh sekarang layan twitter da jarang on facebook* . tweet sana tweet sini dan tetiba . *buat muka suspen please* ada orang tweet aku . katanya aku selalu terasa dengan tweet dia . aku ? senyum sambil baca . dalam hati baru hari ni dia on twitter tu dan aku bagi dia peluang itu . peluang untuk terasa . actually aku da bosan . bosan yang teramat bila manusia manusia seperi dia suka ganggu hidup aku . i wanna peace . itu twitter aku , aku rasa aku berhak menyatakan apa pun isi hati aku disitu . ramai yang aku tengok buat macam aku . tetapi kenapa hanya aku . MANUSIA . aku juga terkadang bergitu . tak lari dari kesilapan . aku cuma bosan kerana kebaikkan aku disalah ertikan . aku hanya mahu meluahkan rasa hati . bukan untuk memburukkan atau mengaibkan sesiapa . aku cumabosan , bosan dengan permainan ramai orang . aku cuma bosan oleh itu twitter aku jadikan peneman . aku cuma bosan. . aku bosan kerana perlu terasa dengan tweet tweet mereka. aku juga bosan bila mereka perlu terasa dengan tweet aku . aku bosan dan bosan lagi . berila aku peluang untuk bernafas tanpa rasa bosan .

Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

Selamat semua .

ASSALAMUALAIKUM ... Hai semua . *tundukkan wajah sebab da malu . Sebelum tu lynda nak Ucapkan selamat berpuasa *da lepas * , selamat hari raya dan yang terbaru SELAMAT MENYAMBUT KEMERDEKAAN SEMUA . Dah lama betul lynda tak mengupdates blog lynda ni . lama oooo lama . mana taknye , sejak lappy kesayangan lynda rosak mana ade mood dah nak mengupdates ni kan . haaaaaaa . Malam merdeka ni kan lynda ni punya laa excited dengan muka yang habis cun control cantik duduk depan rumah tengah tengah malam sambil mata tak henti pandang jam dengan harapan banyak laa bunga api tahun ini . Jeng jeng jeng . Tepat 12 tengah malam , masih belum ada bunga api . Muka masih senyum , dalam hati masih berharap . 12.30 am telah berlalu . Mata kuyu hati hampa , masuk dalam rumah dengan hampanya . Pintu rumah ditolak perlahan . Pintu hampir ditutup . Tibatiba .Boooooom , boooooommmm , boooooommmmm . muka ada senyum oke . senyummm. akhirnyaaa . cantiknya, lawanya , tapi mesti mahal kan . Tapi kita tengok dah laaa . Freeee ! sekarang adalah masa tido . Selamat menyambut keMERDEKAAN RAKYAT MALAYSIA . i'm proud to be MALAYSIAN .

Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

pasrah


baru je game on , dah over pulak .

stop permainkan saya . ^__^



Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

si YANAKAY wedding ..






Assalamualaikum ...


hai hai semua . dah lama tak updates entry baru rasanya . sambil layan bola , SPAIN vs PORTUGAL . lynda sokong yang yang yang yaaaannnggg pemainnya hensem hensem laaa .. HEHEHEHE .

okeh sambung ...

Actually , kawan lynda si YANAKAY ni kahwin pada 2 Jun 2012 tempoh hari , tapi hari ni baru updates kan . SORRY !
jom layan gambar ....











pstttt ! internet so lembab. nanti lynda uploads lagi . tunggu !

Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

INSAN YANG KU CINTAI .

DIA LELAKI ...


insan yang amat aku cintai ..
sentiasa bertanya tentang diriku ini ..
"kemana pergi , siapa menghantar pulang tadi" ..
"esok kerja petang , malam atau pagi "..
menunggu tanpa ada keluh dihati ..
tak pernah bersungut walau penat bekerja hari ini ..
tertidur depan TV kerana keletihan bekerja hari ini ..
sanggup meredah hujan panas untuk penuhi keinginan ini ..



DIA LELAKI ..


kadang-kadang menganggap aku masil kecil ..
yang masih belum tahu cara memegang pensil ..



DIA LELAKI ..


masih segar diingatan saat aku aku sakit ..
walaupun hanya demam sahaja , jelas kelihatan risau pada wajah dia ..
berkali-kali ditanya "tak mahu ke klinik ka"
wajah anak kesayangannya ditatap lama ..
"kita ke klinik ya"
anggukanku perlahan tanda setuju mengikut kata ..
dahi disentuh untuk merasa ..
tersentuh hati kerana punya ABAH seperti dia ..
saat itu aku merasa aku anak yang paling bertuah di dunia ..



ABAH ...


selamat hari bapa ku ucapkan ..
tiada kek atau kad untukku hadiahkan ..
kerana segala pengorbanan mu sejak dulu tiada bandingan ..
hanya doa dapat ku kirimkan ..
sepanjang hidupku kau la ABAH yang tiada TANDINGAN .


i love you ABAH ...





~ psssttt , penulisan ku tidak bagus .


Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

kenapa agaknya ye ??

Assalamualaikum ....



di waktu petang yang panas ini , sambil menghirup air soya yang enak , lemak , berkrim , sodap lagi tuu ,
aku dengan rajinnya memikirkan kenapa blog aku ini jarang diupdates .


kenapa ? kenapa ? kenapa ?


sejenak aku menoleh ke depan , berpusing kebelakang .
aku buntu .

kenapa agaknya . sibuk bekerja ka ?
tak mungkin , kerana aku akan masih membuka Facebook walau sepenat apa pown kerja pada hari itu .


aku korek sana , aku korek sini , akhirnya aku tahu kenapa .
nak tahu ? nak tahu ?

haaaa , sebab ni la .


Ha . ini la penyebabnya . en TWITTER !!
sejak aku dah jatuh cinta dengan en Twitter ni , banyak benda yang terabai .
makan , minum , FB , Blog juga aku abaikan .
sebab tu la bila korunk masuk je sini , lynda dah jarang mengupdates .
sebab ni la .

sila salahkan En TWITTER ye , lynda tak salah .
HEHEHEHEHEHE!
by the way , korunk yang mana ada account twitter tu follow la lynda .
boleh borak panjang kat sana .

Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

betul ke cerita Zack Newboyz tu ?


Assalamualaikum ... dan salam sejahtera semua follower .


korunk sihat ? harap harap sihat sihat la semuanya yer .
Lynda nak tanya korunk nie , boleh tak ??
Haaa , sebelum tu yang mana jauh tu dekat la sikit , baca apa yang lynda nak celoteh petang petang cam gini . sudi tak ?
sebenarnya lynda ada dengar desas desus yang mengatakan Zack kumpulan Newboyz tu berdepan dengan TALI GANTUNG ,akibat menjual ganja . betul ka ? betul ka ?



Ini gambar yang lynda dapat dari google . kesiannya kan .
Kepada semua peminat-peminta Newboyz , mesti rasa sedih kan . Lynda pown .
satu ketika dulu Lynda tersangat la meminati NEWBOYZ , terutama si tomok, zack dan shah .
HEHE , al maklumla KACAK . semua lagu-lagu dorunk lynda hafal-hafal .
tak sangka pulak sekarang . Lynda tahu pasal benda ni pown dari METRO .
dah lama nak updates pasal ni cuma tak berkesempatan .
nak tahu betul atau tak si ZACK ni bersalah , kita tunggu perbicaraan dia pada September nanti . Sabar ye .

Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

Bas Masuk Gaung


ASSALAMUALAIKUM ...


Terima kasih , entry anda saya sudah baca . HEHEHE . ingat je hukum karma . saya manusia biasa yang tak boleh menghukum sesiapa . What u have done u will get back . ALLAH maha kaya . saya tak menyumpah atau menghukum sesiapa . tapi benda itu FACT . cukupala sekadar saya maafkan anda , melupakan mungkin tidak . okeh , HABIS . :)


okehh !! ...

Gambar yang Lynda letak dalam blog Lynda kali ni adalah berkaitan dengan kes kemalangan yang dah terjadi semalam 25 May 2012 dekat area balik pulau semalam . lebih specific , tempat tu adalah di Bukit Baru , Balik Pulau .

"Bagaimanapun, ketika tiba di satu selekoh di Jalan Bukit Balik Pulau bas berkenaan hilang kawalan dan merempuh tiang elektrik sebelum berpusing dan menjunam kedalam gaung sedalam 10 meter . Akibatnya , bas berkenaan tercabut bumbung dan ada antara penumpang tercampak ke jalan raya dana kawasan hutan . " - petikan Harian Metro , 26 Mei 2012 . m/s 19 .

Sebenarnya perkara ni amat mengejutkan jugak sebab bukit yang dorunk naik tu tinggi dan tak sesuai sebenarnya untuk bas sekolah atau bas persiaran lalu . kawan Lynda jugak ada cakap bas yang dorunk naik tu terbelah dua dan ada seorang yang meninggal . INALILLAH . di sebabkan kejadian yang mengerikan ini jadi , jalan untuk ke balik pulau Jem teruk . Selekoh tempat kejadian adalah selekoh maut . Ramai jugak warga balik pulau yang pernah terbabas disitu . Lynda jugak pernah nyaris terbabas dikawasan tu , nyaris jer laaa . tapi alhamdulillah .
ngeri sebenarnya bila dipikir bas terbalik disitu , kita doakan semoga mangsa kemalangan selamat .


Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

.:| semalam adalah sejarah |:.






Assalamualaikum ...

Hari ini dah sabtu , dan esok dah ahad , lusa dah isnin , tulat dah rabu . ehh , apa yang lynda cuba nak sampaikan ni ? entah laa , lynda seperti speachless , tapi lynda still nak updates blog yang dah berbulan , berminggu , bertahun (eh , macam tak sampai setahun jer blog cik Lynda nie ) tak berupdates nie . Lynda bosan sebenarnya , bosan duduk rumah , bosan bila tak dapat kemana-mana , bosan bila asyik tengok TV saja . Tiap-tiap hari , twitter dan facebook lynda jadikan tempat untuk Lynda hilangkan kebosanan yang selalu bertandang dijiwa nie .

Selepas kejadian semalam , (kejadian yang hanya biar cik Lynda saja tahu, sebab tak semua benda dapat diluahkan disini) Lynda terus berpikir , adakah Lynda nie terlalu sentitif atau benda yang berlaku tu memang berkaitan dengan diri ini . setahu Lynda , tak pernah Lynda mengusik, mencuit, mengejek, menjolok, menikam atau menembak sesiapa . tapi kenapa Lynda selalu diusik . kata kawan-kawan Lynda , sebab Lynda kecik dan hati Lynda terlalu lembut . lembut ker ? sekali Lynda mengamuk , habis hilang kelembutan tu taw . kecik bukan sebarang kecik , kecik-kecik mulut cili padi taw . orang selalu kata , biar orang buat kita , jangan kita buat orang . orang yang selalu cakap macam tu pown belum tentu boleh membiarkan apa yang berlaku hanya dengan memejamkan mata . kita manusia biasa . mana ada manusia yang tak pernah melakukan kesilapan , cuma kita sebagai manusia cuba untuk memaafkan walaupun pada hakikatnya perit . tak pe la . biar apa yang terjadi sebagai pengajaran buat Lynda .



~ saya mungkin memaafkan , tapi saya tak mungkin melupakan . bukan dendam , tapi saya manusia yang juga sama seperti anda .

Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

Free Palestine .

Assalamualaikum....


hai . ( tangan lambai-lambai )

korunk buka FB tak hari ni ? perasaan tak ramai yang tukar default picture dorunk kepada FREE PALESTINE .
lynda tak berapa faham laa benda tuu untuk apa .
dari apa yang lynda faham , tujuan kita tukar DP kita adalah untuk tolong tahanan Palestine yang berada di mogok lapar .
apa benda tuu lynda tak pasti . sapa yang tahu boleh la bagitaw lynda .


Minta TOLONG semua sahabat Menukar gambar profil anda
Tahanan Palestin yang berada di Mogok Lapar memerlukan
Bantuan anda, Sila Kongsi Status ini dengan kawan anda untuk menyebarkan KESEDARAN tentang Mogok lapar yang terbesar dalam sejarah ..

Bilal Thiab ... 76 hari
Thaer Halahleh ... 76 hari
Hassan Safadi ... 70 hari
Omar Abu Shallal ... 68 hari
Mohammedd Al-Taj ... 60 hari
Mahmoud Sarsak ... 54 hari
Faris Al-Natur ... 47 hari
Jafar Ezz Al-Din ... 53 hari
Abdallah Al-Barghouthi 32 hari
lebih daripada 2000 Banduan .... 27 hari
Berkongsi dan jangan biarkan Media Barat mengebumikan kes mereka, semua mereka meminta HAK ASASI mereka sebagai tawanan perang, hak Lawatan, Hak pendidikan dan hak-hak lain yang diisytiharkan oleh undang-undang antarabangsa.
*mereka terseksa setiap saat, dan boleh mati bila-bila masa sahaja,
ada yang telah turun 30 kg, bleeding di beberapa bahagian di tubuh,
dan gigi pun luruh,,,
sama-sama kita banyakkan taubat & berdoa untuk ikhwah kita di sana,
tolong sebarkan ke semua group yg ada,
ini antara usaha kecil yg boleh kita buat ,
Perang Media ! [solidariti]

sumber facebook .




lynda suka gambar nie , sebab upin ipin comel . <3




Nak dapat profile picture tuu boleh KLIK SINI .

Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

ini la padahnya .

ASSALAMUALAIKUM ...


hai korunk ( tangan lambai-lambai )

balik dari kerja tadi lynda terus menapakkan kaki ke SUNSHINE bayan baru . nak beli barang yang adik lynda kirim tuuu . demi adik lynda yang terCINTA , macam mana pown tak pe .
dalam perjalanan , perut berkeroncong lagu KLANGIT , SESAL MENDUA . LAPAR yang amat . dalam kepala otak lynda yang tak berapa nak cerdik ni , sampai jerr kat SUNSHINE nak pergi cari makan . kedai mamak TAKNAK . demand .

dah sampai . jumpa security terus tanya mana food court . dengan uniform kerja , bag digalas silang macam akak jual tiket dekat station bas " KL , penang , KL , penang " .
lynda pown naik tingkat satu , jumpa food court ! dengan harapan yang berbunga ibarat kera waterfall yang teruja nampak pengunjung bawak makanan untuk dia . TETAPI , selangkah lynda masuk , lynda nampak semua CINA . bayangkan dengan rasa lapar yang teramat , apa yang nampak di mata adalah kedai cina . BENGANG ! hati dah berguling dari padang kota ker balik pulau , BEBAI . batalkan niat pergi beli barang . ehh . Lynda ALONE . sob sob .

siap beli barang balik , dalam perjalanan dah set nak beli MOI SUP TANDUK dekat teluk kumbar tuu . peeeewwww . seeeeddddaaaappp . apa? tak pernah try ? rugiiiiii ..... nanti try ehhh .
okeh sambung , dah nak sampai , jari kontot dah tekan butang hitam dekat moto untuk bagi signal .

sumber google . moi sup tu lagi mengancam dari ini .


TIBA-TIBA !!!


KEDAI DITUTUP


korunk boleh bayangkan tak perasaan Lynda yang tengah lapar membuak tuu ? terasa macam nak jerr lynda telan BUKIT LAMA nie . nampak macam roti john jeeeerrr ...
last-last rempit laju-laju sebab merajuk dekat SUP TANDUK tu , balik rumah .




~ moral of story . kalau dah lapar jangan laa dok siksa perut nak demand makan pelik-2 , kalau dah lapar kedai MAMAK pown apa salahnya kan . heeee

Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

bila cik LYNDA sibuk dengan kenduri kahwin .

eh eh eh . macam suspen jer kan . cik Lynda kahwin ker ??
tak tak tak . jodoh tak sampai lagi . HEHEHEHE .
sepupu Lynda kahwin . jom jom , layan gambar jer okeh .



nie la sepupu Lynda . selamat pengantin baru buat dorunk .



nampak kacak sepupu Lynda bila berbaju pengantin . di apit pula oleh dua dewi kayangan .hehehe .


ini gambar kami sekeluarga . cantik tak pelamin dia . cantikkan .
Lynda rasa macam tak sabar pulak nak naik pelamin .
hehehehe !


posing jappp . hehehe



semoga kekal bahagia sampai syurga . AMIN .


oke . itu aje . tak nak uploads banyak-banyak .
lagipun Lynda tak sihat . demam . sob sob . doakan lynda cepat sembuh yerr .




















Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

wordless thursday .


sejujurnya ,
ku tak bisa , hidup tanpa ada kamu
aku gila ...




25 April 2012 . 5 tahun 2 bulan . :)




andai dia jodohku , permudahkan kami . andai dia bukan jodohku , aku redha . terima kasih kerana memberi aku peluang merasai CINTA .

halangla perasaan Cinta ku ini andai cintaku pada dia melebihi CINTAku pada mu YA ALLAH .


Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

semuanya musnah .


buat muka mengada-ngada jap . HAHAHAHA .



ASSALAMUALAIKUM ...



balik kerja tanpa berlengah aku terus melencong ke Bukit Jambul . hati berbunga-bunga sebab advance da masuk . walaupun hanya dua ratus . dalam kepala semua benda nak beli . tapi yang paling penting baju kurung , repair cermin jam dan beli tudung jer .
dah sampai sana , parking moto then ke toilet . biasa la gadis . weeee :) hari ini aku jalan kat shopping mall tu sesorang . tak berteman . tapi best jugak . bebas nak buat apa , nak masuk kedai apa pown takde sapa nak halang . nak beli ke taknak takde sapa nak bebel . baju da beli ! tudung da beli . tap pikiran melencong , terlupa pasal jam tangan yang da pecah cermin akibat jatuh tu .

sori sayang , orang tak sengaja jatuhkan .

jalan sana , jalan sini . tetiba dahaga . beli coolblog then sambung jalan lagi . akhirnya lynda mmemang betul betul terlupa pasal jam yang nak direpair tuu . duit habis , jam tak repair jugak . alamatnya tunggu gaji 7 haribulan nie pulak lerr . ehhh . asal macam bosan jerr entry nie . aa'aah kan . lynda pown bosan . oke la korunk , lynda ngantuk sebenarnya . oke bai . thanks singgah .


owhh , anyway abaikan wajah lynda yang tak serupa apa tu .


Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

super spontant . best kerrr ?


ASSALAMUALAIKUM ....



hai hai hai ( sambil lambai-lambai ) nampak tak ?
hehehehehe .. tak nampak ? buat buat nampak laaa . hehehehe


okeh . setelah berhari-hari , beminggu-minggu lynda tak mengupdates blog lynda yang comel cun seksi nie ( hamboiii ) akhirnyaaa ... hari ini , weekend yang indah nie , lynda updates untuk korunk . untuk yang sudi singgah dan baca . tak sudi baca takpe , janji singgah dan tak lupa FOLLOW lynda . weeeeee :)


apa lynda buat weekend nie yerrr . korunk buat apa ?
lynda just duduk rumah then layan super spontan ! korunk tengok tak ??
tak tengok , ehhh . rugi taw . rancangan nie best , boleh hilangkan stress .
sesuai untuk golongan yang tengah frust menongeng . sebab korunk yang sedih kalau tengok super spontan serius takkan sedih . gelak guling-guling adalaaa .
bagus jugak kan astro nie buat rancangan macam nie . tak bosan . pada lynda la , pada korunk lynda tak tahu . sooo lynda bagi 100% untuk super spontant .




Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

speechless .


Ya ALLAH . andai cinta dia milikku permudahkanlah .




namun andai dia bukan untukku jauhila kami ya ALLAH .



amin ...

Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

sila ambil berat warga BALIK PULAU .


amboii . tajuk jer dah macam serius bebenor la pulak kan .
hehehehe . tapi memang serius . apa-apa pown .


ASSALAMUALAIKUM ......


sihat semua ? harap-harap sihat laa yer . pada yang tak sihat tuu , buat apa menghadap lappy lagi , pergi hospital tak pown klinik berdekatan . ambil ubat . jangan sambil lewa jaa kesihatan diri yer . ehh . membebel pulak lynda nie . hehehehe . sori-2 .


ehh korunk mehh rapat sikit , kita gosip-gosip sikit . haaaa . lynda bukan apa updates tajuk macam tuu , lynda cuma nak ingatkan orang-orang kampung lynda terutama warga BALIK PULAU , Penang niee haa . supaya berhati-hati sewaktu bawak moto diwaktu malam di kawasan-kawasan sunyi . pesanan ni lebih kepada kaum hawa , kaum lynda laaa . lynda ada dengar banyak kes yang melibatkan kaum hawa DIRABA , haaa lynda highlight tuu , means berbahaya . DIRABA sewaktu bawak moto berseorangan melalui kawasan-kawasan sunyi .
bayangkan , diraba diatas moto ? macam mustahilkan , tapi itula kenyataannya .

okeh , kat sini lynda nak highlight kan beberapa tempat yang lynda taw dah pernah terjadi kes seorang lelaki meraba perempuan diatas moto .

  • Taman Sri Indah = jalan tepi yang menuju ke pondok upeh .
  • Titi Teras = depan jerat cina
  • paya kongsi = area bendang

tempat-tempat yang lynda highlight nie memang sunyi . jarang orang lalu .
soo , senang dia ambil kesempatan . orang yang melakukan benda BODOH nie adalah LELAKI . dah sangap teruk agaknya dia nie .

ciri-ciri
  • berbadan sasa
  • helmet bervisor
  • naik moto LC , Lagenda Baru dan Yamaha Baru ( moto yg bontotnya kembang sikit)

cara-cara dia .

dari jauh dia laju , dan tiba-tiba dia perlahan dan tidak memotong . dia akan datang sebelah dan......pup ! meraba anda .

jadi wahai kaum seangkatan ku , berhati-hatila . please berhati-hati .
ini benda serius . lynda menaip entry nie bukan hanya dengar dari mulut orang saja atau saja-2 lynda reka cerita nak takutkan orang ramai .
tapi ini dari pengalaman lynda sendiri . benda nie memang mengaibkan lynda . lynda rasa malu tak terkata , tapi untuk kebaikkan semua lynda rasa benda nie patut dishared . bukan hanya lynda dan kawan-2 lynda saja yang pernah kena . mungkin ramai lagi .

jadi sekali lagi . TOLONG BERHATI-HATI !!


Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

kena bertanggungjawab


ASSALAMUALAIKUM ...


hai korunk ( sambil lambai-lambai tangan ) ...
lamanya lynda tak updates blog lynda nie . penuh habuk , lalang semua . thanks pada yang always visit . really appreciate .

kesibukkan yang melanda lynda sehinggakan lynda takda masa nak updates blog adalah kerana... kerana.... kerana.... hehehehe ... kerana lynda dah bekerja .tapi...tapi....tapi.... tapi not in my course la . lari banyak . oke la kan . janji kerja .

bila dah bekerja ni baru kita tahu susah senang nak cari duit . kan ??? lynda sebenarnya ada planning nak cont study , tapi masa masih tak mengizinkan . faktor kewangan jugak tak mengizinkan , jadi terpaksa la tunda dulu hajat nak sambung belajar tuu . tapi kan ... lynda syukur sangat-sangat sebab pinjaman MARA just perlu bayar 8 ribu jer dari 70 ribu yang lynda pinjam time belajar dulu . ALHAMDULILLAH sesangat . yang nak dipeningkan sekarang nie just pinjaman PTPTN jer . sebab masa belajar dulu , lynda amek dua pinjaman . MARA dan PTPTN . PT tu just untuk satu sem jer . tapi tercekik jugak la nak bayarkan . takpe , pelan-2 bayar . betul tak ??

tapiii kan korunk . korunk ada tak tengok berita pasal parti pembangkang nak mansuhkan PTPTN kalau dorunk menang kali nie . ehhh , lynda bawak isu politik masuk blog pulak kali nie . HAHAHAHA . biasa laa . bila umur da masuk dalam kategori boleh mengundi kena la jugak campur tangan sikit dalam politik nie . keh keh keh . okeh balik pada point tadi . haaa , dorunk nak mansuhkan , macam tak patut jerr kan . okeh , cuba bayangkan kalau dorunk mansuhkan , macam mana budak-budak yang kurang berkemampuan nak sambung belajar ?. patutnya dorunk cadangkanla , PTPTN tak dimansuhkan cuma bunga tak dikenakan . barulaa betul kan . kalau mansuhkan alamatnya generasi akan datang tak dapatla nak sesama bantu bangunkan negara , sebab takde pendidikan . haish . macam-macam kan dunia politik nie . dulu masa lynda kecik , lynda selalu cakap dekat mak , bila dah besar taknak mengundi sebab banyak yang plastik . tapi bila dah besar baru tahu , memilih pemimpin adalah salah satu tanggungjawab kita sebagai umat manusia di muka bumi ini .
ehhh , lynda tak maksudkan parti pembangkang nie tak batul / jahat atau apa pown . ini cuma pandangan lynda jaaa . pandangan yang lynda rasa nak shared dengan korunk . terpulang masing-2 kan nak pilih yang mana yang terbaik . lynda pilih siapa ? haaaaa ... lynda belum lagi mendaftar . hehehehehehe . maklumlaaa busy . tak sempat nak pergi .. korunk yang dah mendaftar tuu jangan lupa tangunggjawab yerr .






Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

i'm soooo sory .


busy . okbai . thanks sebab visit .

Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

outing queensbay part 2


credit untuk cik ekin . hehehe

alolololoooo . malu malu nak bergambar mulanya . last-2 dia juara . haahahaha




itu sahaja . huaaaaaa . hamboi . nganga mulut da sebesar taman . ngantukk .. jom tidur ...
nite semua !







Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

kena block ???


alamak , setelah berhari-hari , berminggu-minggu , berbulan-bulan , bertahun tahun baru aku perasan bahawa diriku telah di block di FB .


hahahahahaha .
gelak jap sebab terasa kelakar .
biarkan jerr laaa .
you happy , i happy . :P

Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

owh SPM ..









ramainya adik adik yang updates pasal SPM tuu yer ...
tahniah buat adik adik yang dapat keputusan cemerlang tuu .
alhamdulillah ....
pada yang kurang bernasib baik tuu , jangan putus asa .
perjalanan hidup tak berhenti bila keputusan SPM anda tak memuaskan .
perjalanan masih panjang ......

selamat mengharunginya yer adik adik .



Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

JOM JOIN BLOGLIST BEN ASHAARI .. CEPAT !


ASSALAMAUALAIKUM ...
hai korunk ....



hari ini walaupun panas membahang lynda tetap merajinkan diri join segmen yang di lancarkan oleh Abang Ben . tak tahu ? sila KLIK SINI .





okeh lynda kena ceritakan serba sedikit tentang blog lynda dan kenapa lynda ada blog dengan sejujur jujurnya .

mengenai blog lynda ?
okeh , blog lynda nie biasa biasa jer . kebanyakkan entry entry yang lynda post dekat blog lynda nie lebih kepada personal / diri sendiri . ehh ! lynda suka pink , sebab tu blog nie pink jerr ... HEHEHEHE !


kenapa lynda ada blog ?
masa mul- mula lynda ada blog , tujuan utama lynda adalah hanya untuk tulis diari yang boleh dibaca oleh orang . means diari nie untuk tatapan umum laa ..
sebab tu la bila korunk bukak blog lynda kebanyakan entry semua pasal diri , keluarga , kawan , dannnnn ..... ehem ehem ...
hehehehehe .
kadang-kadang tu rasa nak jugak tulis pasal isu semasa , tapi lynda tak pandai la nak mengarang macam korunk . sooo , lynda prefer nak tulis pasal diri sendiri jer .


# okeh . itu saja . sekian :))



Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

outing queensbay part 1


ASSALAMUALAIKUM ...

hai korunk . terima kasih laa sebab sudi singgah blog lynda yang serba kekurangan nie .
semalam hari ahad kan . korunk pergi mana ja ? lynda ? pergi melepak di queensbay dengan my lovely adik , my sweet friend and sepupu lynda yang sempoi . awal tuu kitorang tak plan pown nak pergi . petang tu lynda dapat call dari my sweet friend cik Azzyikin . dia cakap dia borink , so nak ajak lepaking larh . kebetulan adik lynda pulak ajak pergi karoke dengan kawan dia , then lynda pown terus ajak cik Azzyikin dan adik lepak queenbay . bersiap sana sini . makeup 2 inci tebal . tup tup pukul 6.30 petang baru sampai kat queensbay . kesian cik Azzyikin yang terpaksa tunggu kami lama dekat sana . maaf my sweet friend .
okeh . sekarang lynda tak mau taip entry panjang panjang . nanti korunk bosan tak pasal pasal korunk tekan button 'X' kat atas tu . jadi jom layan gambar !

nie la my sweet hunny bunny cik Azzyikin . lesung pipit dua belah dia ada . comel sungguh !


dorunk kata saya tak sesuai ber RAYBAN . (T__T) . hadiah dari en Kekasih birthday last year . senyuman tak ikhlas tu sila lah abaikan .

setelah hampir setengah jam melepak . sepupu lynda pown sampai . dia ajak lepak taman Metropolitan pulak lepas nie . bestt katanya . next time lynda nak pergi laaaa .

alolololo . comel cik Azzyikin kita nie bila beRAYBAN kan .

aku dan adik . tinggi besar dia . ehh . kami simple jerr hari nie .





# sampai disini sahaja . nanti lynda upload lagi . nak uploads banyak-banyak kang berat pulak entry nie . happy reading . :))

Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

Lynda join !


terima kasih my dior SYARYHA LOKMAN yang telah mengtag lynda menjoin satu segmen iaitu

Jom Jadi Ahli Geng Kami Blogger Malaysia .


dengan ini lynda merasmikan diri sendiri bahawa lynda join segmen nie ! hehehehe .



syaratnya kena tag 5 orang . sooo , lynda nak tag
  1. REMY HAZA
  2. Teenager Housemaid
  3. Cikgu Nadia
  4. CikKhurus
  5. eriey misi


korunk yang nak join boleh KLIK SINI

Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

TAHNIAH SHIRO !

ASSALAMUALAIKUM ...


sebelum tu , meh kita sama sama tiupkan habuk yang dah setebal tilam queen size dalam blog lynda nie . fuuuuuuhhhhhhhhhh !
kalau sorang tiup dah hilang sikit , sepuluh orang tiup dah bersih giloosss . tenkiu !



setelah berhari hari lynda tak updates blog , kerana kesibukkan bekerja . hari ini lynda dengan bangganya megupdates blog kembali .






sapa tengok Gelanggang Raja Lawak semalam ? haaaa . tak tengok ? takpe , ada ulangan lagi ...
lynda dah agak dah yang SHIRO mesti akan memang punya .
serius lynda tak pernah miss tengok Gelanggang Raja Lawak nie .
lynda suka tengok CUIT , SHIRO dengan ZERO . yang lain lawak dorunk tak best .
korunk pulak ?
huhuhhu . ape ape pown tahniah buat SHIRO . YB terbaik . hehehehehe .






#entry tah ape ape kan . maklumla , setelah berhari-2 , idea pown takde .

Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

buat semua .


hebatnya kita manusia di muka bumi ini bila kita...



dapat awek / boyfriend keliling pinggang ...
bila dapat jadi gangster besar ...
bila dapat minum arak ...
bila dapat masuk kelab tiap tiap malam ...
bila dapat berzina bertukar pasangan ...
bila dapat pakai BMW dari duit haram ...
bila banyak duit tapi tak tak nak bersedekah ...
bila dengan tak malu makan dibulan puasa dihadapan orang ramai ...
bila dapat pakai barangan branded ...
bila selalu jadi tumpuan ramai ...
bila ada sugar mummy / sugar daddy ...
bila sentiasa bangga dengan diri sendiri ...




hebatnya kann .... terasa diri sungguh hebat kann ....
tapi kita manusia yang sentiasa lupa ...
lupa bahawa bumi ini bukan selamanya milik kita ...
bumi ini hanya pinjaman semata-mata ...
matinya kita , berkafan kain putih sahaja ...
jadi sedarla kita wahai manusia , kehebatan kita di dunia mungkin bencana buat kita di akhirat kelak ...





lynda sekarar bekongsi untuk tatapan semua ...
buat lynda juga . peacee . (^__^) !


Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

maafkan lynda blogger !


maafkan lynda semua . kesibukkan bekerja membuatkan lynda dah lama tak updates blog dan tak blogwalking korunk .
maafkan lynda yer semua .


nanti lynda free lynda blogwalking korunk okeh .

terima kasih sebab singgah . hug # muah muah .

Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

mengatal sambil photoshoot .


ASSALAMUALAIKUM ..


hai korunk ... rasanya dah lama kan lynda tak updates blog nie . huhuhuhu . alaaaa . maaf yer korunk . sejak kebelakangan nie , jiwa tak keruan . so , idea pown tak de .

TAPI ...... !!

hari nie lynda tak nak taip entry panjang panjang . sebab nanti korunk penat nak baca . yerr dookk ?? jadi hari ni lynda just nak tunjuk apa yang lynda buat bersama en BF seharian . ehem ehem .... en BF balik kampung , cuti . bila dah lama kami tak berjumpa , macam nie la jadinya . tak sangka sebenarnya mood en BF begitu sporting hari ni . jadi model tak berbayar dia . hehehehe !






hehuhehuhe .... boleh jadi photographer tak lynda .
tak layak , tak layak . snap gambar untuk suka suka boleh larh .

gambar nie lynda suka sebab pos dia .
sila abaikan muka lynda yang tak layak itu .
HAHAHAHA !





~pssttt , edit pakai photoscape jer . tak pandai guna photoshop . (^__^)



Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .