Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

.:| Gushcloud |:.

kena bertanggungjawab


ASSALAMUALAIKUM ...


hai korunk ( sambil lambai-lambai tangan ) ...
lamanya lynda tak updates blog lynda nie . penuh habuk , lalang semua . thanks pada yang always visit . really appreciate .

kesibukkan yang melanda lynda sehinggakan lynda takda masa nak updates blog adalah kerana... kerana.... kerana.... hehehehe ... kerana lynda dah bekerja .tapi...tapi....tapi.... tapi not in my course la . lari banyak . oke la kan . janji kerja .

bila dah bekerja ni baru kita tahu susah senang nak cari duit . kan ??? lynda sebenarnya ada planning nak cont study , tapi masa masih tak mengizinkan . faktor kewangan jugak tak mengizinkan , jadi terpaksa la tunda dulu hajat nak sambung belajar tuu . tapi kan ... lynda syukur sangat-sangat sebab pinjaman MARA just perlu bayar 8 ribu jer dari 70 ribu yang lynda pinjam time belajar dulu . ALHAMDULILLAH sesangat . yang nak dipeningkan sekarang nie just pinjaman PTPTN jer . sebab masa belajar dulu , lynda amek dua pinjaman . MARA dan PTPTN . PT tu just untuk satu sem jer . tapi tercekik jugak la nak bayarkan . takpe , pelan-2 bayar . betul tak ??

tapiii kan korunk . korunk ada tak tengok berita pasal parti pembangkang nak mansuhkan PTPTN kalau dorunk menang kali nie . ehhh , lynda bawak isu politik masuk blog pulak kali nie . HAHAHAHA . biasa laa . bila umur da masuk dalam kategori boleh mengundi kena la jugak campur tangan sikit dalam politik nie . keh keh keh . okeh balik pada point tadi . haaa , dorunk nak mansuhkan , macam tak patut jerr kan . okeh , cuba bayangkan kalau dorunk mansuhkan , macam mana budak-budak yang kurang berkemampuan nak sambung belajar ?. patutnya dorunk cadangkanla , PTPTN tak dimansuhkan cuma bunga tak dikenakan . barulaa betul kan . kalau mansuhkan alamatnya generasi akan datang tak dapatla nak sesama bantu bangunkan negara , sebab takde pendidikan . haish . macam-macam kan dunia politik nie . dulu masa lynda kecik , lynda selalu cakap dekat mak , bila dah besar taknak mengundi sebab banyak yang plastik . tapi bila dah besar baru tahu , memilih pemimpin adalah salah satu tanggungjawab kita sebagai umat manusia di muka bumi ini .
ehhh , lynda tak maksudkan parti pembangkang nie tak batul / jahat atau apa pown . ini cuma pandangan lynda jaaa . pandangan yang lynda rasa nak shared dengan korunk . terpulang masing-2 kan nak pilih yang mana yang terbaik . lynda pilih siapa ? haaaaa ... lynda belum lagi mendaftar . hehehehehehe . maklumlaaa busy . tak sempat nak pergi .. korunk yang dah mendaftar tuu jangan lupa tangunggjawab yerr .






Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

2 comments:

Sherwieyna Muzzawer said...

salam kenal. hai si comel i dah follow blog ni.follow i balik ye..tq..:D

remyhazza said...

duit PTPTN nak tapi tak nak pi mengundi ye....he3
noty ler....