Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

.:| Gushcloud |:.

tenkiu abang REMYHAZZA

ASSALAMUALAIKUM ...

dan selamat malam ...


hai korunk .. malam nie lynda nak cerita pasal hadiah yang lynda pernah dapat dari sorang follower kerana join contest dia . ingat lagi tak ? tak ingat ? KLIK SINI .

sila la buat muka menyampah sebelum baca cerita selanjutnya . HEHEHEHE . lynda join benda nie dah lama . dapat hadiah tu pown dah lama . tapi disebabkan kemalasan jari jari comel nie nak menaip , lynda lupakan . HAHAHA . dan disebabkan tu la kowt , abang REMYHAZZA dah tak datang berkunjung ke blog daif lynda .



sob...sob...sob...(T___T)



meratap kasih pulak lynda nie .

mula mula lynda dapat hadiah tu , maksu lynda adalah orang yang paling sibuk sekali . HAHAHAHA . jangan marah maksu . sebaik jer jejaka berbaju merah biru , bermoto , dengan karung surat kiri dan kanan , sampai jer kat rumah maksu dan bagi bungkusan seperti hadiah yang tertera nampak si poyo ' AZLINDA BINTI AZIZ' terus dia menjejakkan kaki ke rumah lynda .
ehhh , mesti korunk pelik kenapa bungkusan hadiah tu di hantar ke rumah maksu .
okehh , asalnyer dulu rumah yang maksu duduk sekarang rumah arwah atuk dan nenek . dulu dulu masa zaman hingusan , lynda tinggal dengan nenek . tapi bila dorunk da meninggal , lynda pindah duduk dengan mak balik . soo , alamat surat menyurat tetap adalah rumah arwah atuk dan nenek yang sekarang jadi rumah maksu .....


ehh . melalut jauh pulak kan . nak tengok tak hadiah nye ??


cantikkan . ini adalah bingkai gambar hiasan . huhuhhu . tenkiu abang REMYHAZZA yang telah memilih lynda sebagai pemenang . huhuhu . tapi bukan lynda sorang jer yang dapat taw ..
maaf yer bang sebab baru sekarang nak ucap terima kasih . disebabkan kemalasan lynda , tu yang lambat ucap nie . huhuhuhu . sekali lagi terima kasih bang ..
kalau ada buat contest lagi jangan lupa ajak lynda taw !
korunk pown yer ..





sebelum keluar ...


Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

dunia serasa gelap seketika


sok seh sana , sok seh sini . bukan my computer , double clik picture , cari album my friend . scroll dari atas ke bawah . takde .. ehh .. kat mana pulak .. takpe , cari dari semua album yang ada .. bukak dari satu ke satu . scroll dari atas ke bawah . muka da berubah . masam mencuka macam tercekik asam boii . dahi dah berkerut sejuta lapis . dah macam nenek umur 80 tahun . still takde . mana nie ........


dalam hati da nak nanges . mana pergi nie ... banyak kenangan dengan kawan-kawan dalam tuu . dari genting sampai pangkor . dari rumah kat Flora Damansara , sampai ke Selayang . dari suka lepak kat The Curve sampai la ke Pavilion . mana mana ! mana album tuu . sapa yang delete .... waaaaa ... nak nanges betul nie ...


lepas nie macam mana nak story pasal dorunk lagi ... haih . takpe , nak teruskan mencari . mana tahu terselit celah almari local c . bye korunk . selamat malam ... (T___T)

Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

terjah lagi sekali !

ASSALAMUALAIKUM ...


hai bloggers , hai fbians . terima kasih sebab sudi menapak di blog daif lynda nie . tenkiu tenkiu tenkiu !!
okeh . korunk ingat lagi tak lynda pernah senaraikan page page yang wajib lynda bukak dan like status mereka bila setiap kali lynda on9 ? ingat lagi tak ? tak ingat ? sob... sob ... (T__T) . pada yang tak ingat boleh tengok kat SINI .
malam nie lynda akan senaraikan lagi 20 page yang wajib tu . ehhh , korunk di alu alukan untuk bersahabat dengan mereka . tapi kalau tak di approved jangan marah mereka oke .
jom terjah lagi ...

  1. Shikin Ali
  2. Noor Azwana Mohamed
  3. Ezham Senyum
  4. wanz Syazlina Othman
  5. Hamisha Hamidon
  6. Funabashi Hakuseki
  7. Dek Jat
  8. Mohama Hanizam
  9. Lya si gadies
  10. Wann Amir
  11. Siti Hajar Morashid
  12. Nurul Najwa
  13. Cahaya Intan
  14. Cik Nynye
  15. Chek Myie Wannor
  16. Jawarie Elya Norbyzura
  17. Memey Humairah
  18. Ray Zul
  19. Effa Rj
  20. Eka Jamaludin


fuuuuhhh ... penat dah jari jari comel nie menaip . nama di atas disenaraikan secara rawak . so sapa no 1 , sapa no last bukan keutamaan yerr ... tahniah korunk . hadiah ? errr . takde la korunk . macam lynda cakap hari tu , nie salah satu cara lynda nak tunjuk betapa lynda menghargai korunk .. TERIMA KASIH korunk .. peace yoo !



sebelum keluar , singgah sini dulu ..

Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

dah dapat BF baru !



senangnya dalam hati , kalau sudah berlaki . seperti dunia , ana yang empunya .
lalalalalalala ...


hamboii , lynda , kemain lagi seronok yer ....

yer la , seronok sangat sangat sebbbbaaaabbbb .....lynda dah jumpa boyfriend baru .
HAHAHAHAHAHA ! gelak gatal ...
yang nie special sikit .
boleh tidur sekali , boleh peluk-peluk , boleh cium-cium .
urrrmmmmm , romantikkan .....
haaaaaaa ...... best ooooo....
lynda dah lama suka kat dia . bila tengok jer dia , lynda jadi macam perempuan mengandung yang teringin sangat nak makan asam .
please please , be my new BF ..... hati nie meronta ...
sentiasa ....


tapi sekarang , dia dah jadi milik lynda .........
selamanya ...............
oowwhhhh , bahagianya .
terima kasih mak sebab tunai kan hajat hati nie .
nak tahu sape ?
malu larh nak tunjuk , tapi nak tunjuk jugak ...

jennnggg ...
jennnnggg...
jennngg ....










taraaaaaaa ! comel tak BF baru lynda .
sesuai tak dengan lynda ?
ehhhhh....kenapa muka korunk berubah ??
haaaaaaaaaaaaa.....
nie mesti pikir yang bukan bukan kan ??
tak baik oooo ...
huhuhuhu



bahagianya ....bahagianya....bahagianya.....

(^____________________________________^)


Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

stop blogwalking for a while


huaaaaaaaaaa ....

nak menangis ..................


line broadband dah lembab . dah hujung hujung bulan mula line macam apa jer ...........


nak bukak satu page tu sampai 15 minit ....


tak ke tension .


macam mana nak blogwalking nie ...


haishhh.....




Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

tahniah ! anda orang ke seratus ...


ASSALAMUALAIKUM ....

Bismilliahirahmanirahhim ...

akhirnya blog lynda dan mencapai seratus orang FOLLOWER !

terima kasih kepada yang selalu singgah , dan yang sudi follow blog daif lynda nie .

tenkiu bebanyak . lynda sayang korunk ketat ketat .

tak de ape yang dapat lynda bagi sebagai hadiah .

tapi lynda doakan korunk happy , panjang umur , murah rezeki .

nak tahu siapa orang yang ke 100 tu .

nah !!
gambar kecik la pulak kan ..

tahniah awak . tenkiu awak sebab jadi follower lynda yang ke 100 .

i cannot be a poet , so i be the poem . full time student - UiTM Shah Alam
bachelor of science biology .

jom kita singgah blog dia . comel jer rabbit tu kan . jom jom ..

cahaya kemasyhuran



Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

cerita cinta monyet .

ASSALAMUALAIKUM ...

setelah puas berguling kiri dan kanan , depan belakang . akhirnya lynda decide yang buat entry pasal ' CINTA MONYET ' . semua orang pernah ada cinta monyet kan . haaaa ... takpe , nanti korunk cerita lynda baca .. sekarang lynda cerita korunk baca . okeh ... tapii ... sebelum tu , kepada yang tak nak baca , sila pergi ke bahagian sebelah kanan , paling atas dan paling kanan . nampak tak tanda X . sila klik . he hu ha ho hi :)) bye korunk ...


kepada yang setia nak baca , kisahnya bermula 9 tahun dulu ... lamanya.........................
bayangkan ... ehhh , dah macam cerita seram pulak kan ...okeh sambung sambung ...

dia nie .... ehehehehehe .... gelak gatal pulak ...die nie bukan kekasih lynda atau whatever la kan . lynda nie ha . gatal sana sini . atas bawah , kiri kanan gatal . lynda suka dia ... hahahaha ... tak malu kan . peduli ape kan . janji lynda happy time tuu .. setiap hari lepas balik sekolah , waktu petang , lynda akan keluar duduk depan rumah buat homework . sebab , sebab , sebab , lynda nak tengok en COMEL lynda balik kerja larh ... hahaha . dia abang abang sikit . mana layan budak budak macam lynda . sadisnyer ... ehhh tapikan dia comel oooo.... sekali dia senyum , seminggu lynda pengsan . ha , tak tipu taw . setahun jugak la admire dia . tak pernah jemu tengok muka dia . hari hari lynda tunggu dia . tapi.... dia tak pernah tahu pown . lorhhh , bertepuk sebelah tangan jer larh rupanye ekk ? hahahaha ! yer la . kita nie hingusan , sapa nak pandang . tambah dia , hensem . boleh admire dari jauh jer la kan .

satu hari tu , dia dah tak lalu depan rumah . esok lynda tunggu . takde .. lusa tunggu lagi . takde ... tulat tungging , tunggu lagi sampai lynda pown tertungging tungging la ..takde jugak ..
tiba tiba....
jeng jeng jeng .....
lynda dapat tahu dia masuk hospital , ICU sebab pneumonia . ICU beb . teruk tuuu .. koma . tahu dari mana ? ehehehe . SPY ramai .... masa tu tak tahu nak cakap apa . sedih , sedih , sedih sangat sangat .hancur hati ku , mengenang dikau , menjadi keping keping ...
setiap hari , lepas sembahyang lynda doakan dia cepat sembuh , cepat keluar hospital .
hari berganti hari , bulan berganti bulan . dia tetap tak sembuh lagi . dan tarikh 1 haribulan 10 2000 berape tak ingat , tak ingat sebab trauma kehilangan dia . eceh buat teruk lynda nie , kalau tak salah lynda , bersamaan dengan tarikh hari lahir dia , dia telah pergi menghadap MAHA PENCIPTA . masa tu , lynda kaku , lidah kelu , badan serasa sejuk , ya ALLAH , berita apakah ini . lynda abaikan , anggap mimpi . tapi , tapi apakan daya , ALLAH lebih sayangkan dia ... dia dah pergi . pergi untuk selamanya .

lynda masih ingat , kali terakhir sebelum dia pergi , dia hadiahkan lynda sebaris senyuman yang buatkan lynda demam seminggu . haaaaa ... terkejut punya pasal ... demam panas seminggu . tapi apakan daya . lynda redha . berserah . ALLAH lebih sayangkan dia .

tahun lepas hari raya . lepas sembahyang raya lynda akan ziarah kubur arwah atuk dengan nenek lynda . dan lynda tak pernah tahu sebelum nie kubur dia hanya bersebelahan kubur arwah atuk dan nenek lynda je ... raya tahun lepas baru lynda tahu . boleh tahu tu pown sebab nampak family dia kat situ . belum sampai kubur arwah atuk dengan nenek , air mata dah berjurai tak henti .. sedih , pilu , sebak yang teramat sangat . tisu tak de , lap pakai tudung jer hingus yang meleleh . kenapa kenapa ? dalam hati berdebar debar . kenapa ? sebelum nie tak pernah pown . kenapa ? kenapa lynda nervous nak ziarah kubur atuk ? hurmmmm ... mungkin sebab kubur arwah atuk bersebelahan dengan kubur arwah .

lepas doakan arwah atuk dan nenek , lynda doakan dia . dalam hati lynda luahkan apa yang terbuku di hati pada arwah . dah lama lynda pendam . peritnya menanggung derita bercinta sebelah pihak . tapi apa guna , walau lynda luahkan , menangis air mata darah sekalipun , dah tak dapat mengubah apa-apa pown . tapi lynda puas . puas sebab dapat luahkan apa yang terbuku , walau luahan tu hanya melalui hati saja . lynda tahu dia dengar . biar dia tahu . sampai saat nie lynda tak pernah berhenti doakan dia .. semoga arwah ditempatkan di kalangan orang - orang beriman . al-fatihah ...sekian . itu saja larh kisah cinta monyet lynda ...


jadi pada korunk yang bercinta , jangan dah kehilangan baru nak menyesal . rugi kan . rugi macam lynda . tapi takpe . semua tu ketentuan ALLAH . ajal maut , jodoh pertemuan semua ditangan ALLAH ...entry nie lynda tak nak buat sedih sedih sangat . nanti menangis . nie pown cover cun depan lappy nie . enjoy reading okeh ... :))




sebelum keluar , singgah sini dulu ..


Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

entry pendek sependek tuan ..


ASSALAMUALAIKUM korunkkk ...


sibuk memasak ekk ? rajinn nyer ...............


haishh ... mood down la pulak pepagi nie ...
terus terbatal niat nak masak ...
boleh pulak macam tu kan .. bhahahahaha ..
apa perasaan korunk kalau en KEKASIH , banyak merahsiakan sesuatu dari pengetahuan korunk?
sakit tak ?

uish.... sakit , tapi tak sesakit jari bila terluka masa tengah potong sayur ..
sakit oooo ....


nak berserah ? yer la . berserah jer la ...
kan tu jalan terbaik .....
ALLAH s.w.t lebih mengetahui segalanya .
jodoh pertemuan , ajal maut kan semua kat tangan DIA ....
tapi nak mintak tolong korunk juga ...
tolong doakan kebahgiaan kami yer ...
tenkiu ! amin-2 ...





sebelum keluar , singgah sini dulu ..




Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

tip please !


ASSALAMUALAIKUM ...


malam malam nie , bile tak boleh tidur apa lagi .

updates blog laaa...


okehh . lepas cuci muka , kononnya nak tidur sangat dah nie .
lynda pown menghadap la cermin .
perempuan dengan cermin memang tak dapat nak dipisahkan lagi .. kalau pisah ... SOB SOB ..
tiba tiba .......
dalam hati nak jer jerit .
tapi dah tengah malam , karang orang ingat kena rompak pulak .. hamboi mulut ... abaikan ..
okeh . back to story ...
tiba tiba ....
lynda nampak .......


nampak......


kat dalam cermin tuh ....


muka lynda ......
ehhh , nampak muka sendiri pown nak terkejut ker ..


muka lynda ...


naik banyak jerawat !!!
macam cendawan tumbuh lepas hujan......
waaaaa.... sejak bile , sejak bile ....??
tak dapat nak terima ......!!
arggghhhh . stressnye .... apa nak buat nie ...



apa lagi . lynda picit semua ! haaaa ...
berparut la muka kau lepas nie lynda ....
muka lynda nie dah la kalau naik jerawat suka tinggalkan parut .
dah la buruk , makin buruk la lepas nie ...

nampak tak . dekat kawasan yang lynda tunjuk tuh . tu yang palin besar .
ehh ! yang hitam tu ...TANDA LAHIR la . abaikan yang tuu ...
gambar nie blur sebab pakai web cam jer .. malas guna camera ..

yang dekat hidung yang lame punya . dah berparut sebab kena picit ..hua hua hua .
tangan nie gatal sangat nak picit . kan dah berparut ..




tolong tolong ...
sesape ade tip nak hilang kan jerawat nakal nie ...
dan
tip hilangkan parut sekali ...
boleh la shared ...
tolong yer ...
please please .. lynda buat muka kesian nie ... huhu







Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

' dah buang tabiat ker ?'

ASSALAMUALAIKUM ...



kenapa . kenapa . kenapa ?
kenapa mesti pelik , mengutuk , mencaci pada mereka yang sebelum nie ' JAHAT ' bila mereka bercakap pasal kebaikan .
ada yang sampai sanggup cakap ' DUNIA DAH NAK KIAMAT ' bila orang yang ' JAHAT ' tadi bercakap pasal kebaikan .
kenapa ?
mungkin sebelum nie mereka ' JAHAT ' .
mereka tersasar ..
tapi bila mereka bercakap pasal kebaikan , bukan ker kite sepatutnya mendoakan ??
sekurang-kurangnya , sebut la ' ALHAMDULILLAH ' sebab mereka ada perubahan .
tak nak sebut , niat dalam hati pown jadila ...
patutnya kita kembali cermin diri sendiri , adakah kita sempurna .
kenapa nak mencaci mereka sedangkan diri kita masih banyak kekurangannya .
sama sama perbaiki , apalah salahnya .
ini mencaci , tak dapat pahala , dosa berganda ...
aku bukan nak kata diri sudah sempurna .
tidakk ..
masih banyak kekurangannya ...
entry nie bukan apa .
cuma nak memperingatkan diri sendiri juga .
terkadang hairan , bila tengok ada orang sanggup komen caci maki apabila sesorang yang kononnya ' JAHAT ' cuba menyampaikan kebaikan tentang apa yang di baca , pada status FB nya .
contohnya dia mengPOST something yang keagamaan dekat status FB dia ..
then suara suara sumbang pown mengOMEN ..

' dah buang tabiat ker ?'
helloooo ... dia mungkin dah dapat petunjuk tuu ...
haihhh ... sedarla . dia sedang berusaha untuk melakukan kebaikan .
kita .........
kita yang rasa diri kita sempurna ........
hurmmmm.... jangan caci .....
sokong la dia . insyaallah .






~ entry nie tak tahu la kenapa . idea datang dari mana pown tak tahu ... jemput baca jer larh yer ...saya manusia biasa ...

Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

* haish . perasan lagi . cam noo nie ...

oppssss !!!




kata dekat orang lain .....




orang lain terasa ............




dunia - dunia .................

Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

pemalas !

oke , muka lynda hitam . tahu lama dah . tak payah terkejut oke . lynda dilahirkan hitam , tapiii maniss ... hahahaha . boleh muntah macam nie . perasan gila ...



oke oke . disebabkan terlampau malas hari ini , lepas kemas rumah terus lynda online bila abah volunteer nak masak hari ni . yahooo ! ya allah , anak dara pemalas . abaikan ....
korunk mesti pelik kan . ye la . lynda kemas rumah . tak kerja ker ?? huhuhuhu . actually lynda baru jer berhenti kerja . berhenti lagi ?? hahahaha . nak buat macam mana bukan rezeki .. ayat nak cover letteww ... lynda berhenti sebab lynda dapat offer kerja dalam office .. yahooo .. suka suka . walaupun hanya kerja data entry lynda suka . sebab kerja dalam office .
kerja tu akan start 1/3 nie . sooo ... sekarang duduk rumah , jadi suri rumah ...
lynda nie bukan boleh terlebih excited sangat nie . nanti kerja tak oke lari lagi ...



ishhh , sampai bila kan . insaf lynda insaf . mana ada kerja yang senang dalam dunia nie . nanti kerja nurse lagi susah ....




orang kata jangan berharap . tapi lynda berusaha dan berharap .
target hospital----------------->PPUM ! nak kerja sana . sebab ramai kawan lynda kerja sana .
doakan yer !






Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

# hey girlfriends !

ASSALAMUALAIKUM ...

:( , sedey pulak .
totally miss my girlfriends ...


dia kecil , comel .. but she the best ..
setiap pagi sebelum pergi kelas , dia akan kejut aku bangun mandi .
dia macam kakak la bagi aku . tapiiii.... kuat buli....:) that why i luv u more ..
kalau dapat buli aku , lunyai aku jadinya ....

yang nie ika . adik beradik angkat nie .
rumah dia port lepak aku dengan umi lepak every weekend .
family dia tersangat-sangat awesome ... especially mak ...
sambal jering mak tak de sesapa boleh lawan . terbaikk ...

yang si tinggi lampai nie , siti . haduh ..
dia nie kalau nyanyi , suara memang power ... tapi dia la perosak lirik lagu malaysia .
di hentamnye nyanyi ikut suka . hobi katanye ...
nasib suara sedap . boleh jugak layan ... kalau tak , tak tahu la ....

yang muka mix nie pulak , YANA . haish .
yang ni kalau aku puji muka dia mix nie mahu setalam kembang dia .
ehem ehem . coming soon nak jadi bini orang nie .

yang nie , otai .. mama mia ..
yang nie pun sama , kalau dapat buli orang ..
si UMI tu pown kalah ...
cepat-cepat dapat baby okeh . kami nak anak buah ...

ehhh , lynda kata girlfriend , tapi yang ni ....
alarh , dah gambar lelaki , jadi boyfriend la kan ..
yang ni hisham , dia nie satu-satunya anak dara kami .
kami semua anak teruna ...
apa nak describe pasal dia ? urrrmmmm.....
totally MANJA !
that all .... HAHAHAHAHA !





# psssttt ! wehh . korunk . rinduu la kat korunk . walaupun kita duduk jauh , jarang jumpa , jarang contact , tapi aku nak korunk taw , aku tak pernah sesaat pown lupa kat korunk . tak pernah taw ... setiap kenangan dari mula aku jejak kaki ke KL sampai sekarang aku dah duduk kampung balik , kenangan dengan korunk adalah yang terbaik . dari Genting sampai la ke Pangkor .... korunk the besttt ! harap sangat satu hari nanti kita dapat bercuti sama-sama lagi .



next station adalah----------------------->aku cadangkan , LANGKAWI !!





Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

ASSALAMUALAIKUM ...
hye korunk ...
lynda jumpa ni kat facebook masa FBW tadi . nak shared la kat korunk....



Rahsia Personaliti Huruf Pangkal Nama .

huruf A
Ramah dan murah senyuman.Mereka juga pandai menyesuaikan diri dalam pergaulan selain bijaksana dan cerdas.Kelemahannya, sangat mudah berasa hati, dan mudah mengeluarkan kata-kata pedas ketika meluahkan perasaan marah. Meskipun begitu marahnya mudah reda.

huruf B
Selalu tenang dalam menghadapi masalah yang rumit dan membahayakan dirinya adalah ciri penampilannya.Mereka juga sangat setia dan penyabar, yang menjadikannya amat disenangi dalam pergaulan. Kelemahannya sangat mudah tersinggung.

huruf C
Ramah dan pandai berbicara.Ini yang menjadikannya popular di kalangan rakan-rakan. Mereka tidak bersungguh dalam bertindak dan selalu menganggap masalah yang dihadapi adalah remeh.

huruf D
Pendiam, bercakap hanya bila perlu. Sopan, berdisiplin dan kuat bekerja. Kelebihannya itulah yang menghasilkan kejayaan dalam mencapai cita-cita. Kelemahannya adalah selalu bimbang dan sukar mempercayai orang lain.

huruf E
Pandai dan penuh pertimbangan dalam menjalankan tanggung jawab. Sikapnya periang bila hatinya senang, tetapi suka berdiam diri apabila hatinya gundah dan boleh membuatkan hati orang lain terluka.

huruf F
Punya pendirian yang teguh, tidak mudah goyah dan keras kepala.Mereka juga sukar memaafkan.Tidak setia dan amat berhati-hati bila berbelanja.

huruf G
Kerap murung dan bersedih hati. Pendiriannya mudah dipengaruhi. Tekun belajar ketika rakannya bermalas-malasan dan sebaliknya suka bermalas-malasan ketika rakannya sedang tekun.

huruf H
Mudah simpati, bahasanya lemah-lembut. Tidak pernah melukai perasaan orang lain. Selalu tergesa-gesa dalam melakukan pekerjaan, suka berkhayal dan bercita-cita terlalu tinggi.

huruf I
Suka memendam perasaan dan permasalahan. Mereka juga mudah merasa curiga dan cemburu terhadap orang lain. Suka menangis.

huruf J

Ramah dan murah senyuman. Mereka juga pandai menyesuaikan diri dalam pergaulan. Mudah merasa ragu dalam membuat keputusan dan tidak tegas.

huruf K
Pandai berjenaka. Hari-harinya sentiasa ceria walaupun perasaannya gundah. Kelemahannya suka bercerita rahsia

huruf L
Ramah dan pandai bergaul dan mempunyai ramai kawan. Tidak suka bergosip dan mencampuri urusan orang lain. Amat berhati-hati bila berbelanja. Kelemahannya tidak menepati masa.

huruf M
Pandai dan kreatif, suka kelembutan dan jika dikongkong, mereka akan memberontak. Senang dijadikan sahabat, kerana mereka tidak berkira. Kelemahannya boros dan keras kepala.

huruf N
Baik hati dan rapi dalam berpakaian. Mereka suka menghulurkan tangan menolong orang lain tanpa memikirkan balasan. Kelemahannya mudah bersedih hati dan kurang percaya diri.

huruf O
Serba boleh. Suka memendam perasaan dan permasalahan serta sukar mempercayai orang lain. Akibatnya ramai yang menggapnya sombong dan suka memilih teman.

huruf P
Pandai berjenaka dan selalu ceria. Punya banyak idea dan sangat kreatif. Sering melakukan sesuatu yang belum dilakukan orang lain. Agak pendendam dan boros.

huruf Q
Setia dan mudah memaafkan orang lain. Suka meluangkan waktunya untuk kawan-kawan. Keras kepala, sukar diatur dan mudah emosi.

huruf R
Pendiam dan bercakap hanya bila perlu. Tekun dengan kerja yang disukai dan bersungguh-sungguh dalam mengejar cita-cita. Suka mengkritik. Dan sukar mengawal bicara ketika marah.

huruf S
Pandai dan tekun dalam mengejar cita-cita. Tidak suka pada orang yang suka memungkiri janji.Kelemahannya mudah tersinggung selain sukar menahan emosi. Jika sudah emosi marahnya meledak-ledak.

huruf T

Sangat berdisiplin. Selalu mengerjakan sesuatu menurut aturan buku. Tidak suka mengelamun atau bermalas-malasan. Suka menonjolkan diri selain senang gugup, terutama bila bersalah.

huruf U
Suka berterus-terang dan menyendiri. Naif baginya merugikan orang lain. Tidak tahan dengan kritikan dan kurang pandai menyusun kata-kata jika berbicara didepan orang ramai.

huruf V

Tutur katanya lembut dan pemalu. Pandai meyesuiakan diri.Selain itu, mereka juga pandai menguasai orang disekitarnya dengan cerita-cerita yang memikat. Tidak suka berterus terang.

huruf W
Ramah dan mudah simpati. Sikapnya amat menawan. Punya toleransi yang tinggi dan ringan tangan. Keras kepala dan sukar diatur, tetapi hatinya boleh dilembutkan dengan kesabaran dan kelembutan.

huruf X
Budi pekertinya halus. Suka melakukan pekerjaan sosial. Mudah tersinggung dan tidak akan berbaik dengan mereka yang menyinggungnya.

huruf Y

Pendiam dan tidak suka menonjolkan diri. Ramai menganggapnya sombong walaupun sebenarnya mereka adalah sahabat yang baik. Tidak berani mengemukakan pendapat.

huruf Z

Pandai berjenaka dan menyesuaikan diri dalam pergaulan. Suka disapa terlebih dulu dan gemar menonjolkan diri.




okeh ... nama lynda bermula huruf A . urrmmmm . dia kata orang yang nama bermula huruf A ramah dan murah senyuman . lynda ? tak berapa ramah , tapi memang murah senyuman .
pandai menyesuaikan diri dalam pergaulan ? dah tak berapa nak ramah macam mana pulak . oke .. tipu ...
kelemahan ....
mudah terasa hati ? yess .. memang pown ..
mengeluarkan kata-kata pedas semasa meluahkan perasaan ? ada . yang nie memang ada . so , berhati-hati pada yang nak cari masalah dengan lynda . sebab mulut lynda berapi ... keh keh keh .
marah mudah reda ? bergantung pada jenis masalah .

korunk pulak ???



Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

-berbangga pown tak guna


Di sebuah restoran mahal..

.
Seorang gadis bertudung makan seorang diri...

tiba-tiba datang sekumpulan remaja duduk di meja sebelah..

Seorang gadis dari kumpulan itu berkata : "gadis kampung mana pulak datang restoran


mahal camni pastu makan guna tangan pulak tu...ni mesti tak reti nak pakai sudu dan

garfu kan.."

Seorang anak muda pulak menyampuk: "ish...muka cantik..tapi makan sampai licin

pinggan.....malu doh kalau aku jadi bf dia..kalau awek aku makan x sampai separuh

pinggan..diet katakan..nak jaga badan...."


Seorang lagi berkata : "eww..tengok tu...sampai menjilat jari dowh..geli aku...pengotor

rupanya awek ni..."..


Kemudian datang seorang lelaki yang tidak dikenali ke arah kumpulan remaja tu... Lelaki

tu berkata: ~ Gadis bertudung itu makan guna tangan kerana ikut sunnah Rasulullah

s.a.w. bukan kerana dia gadis kampung. ~ Gadis bertudung itu makan sampai licin

kerana dia tak ikut nafsu untuk membazir, bukan kerana dia tidak malu. ~ Gadis

bertudung itu makan sampai menjilat jari kerana ikut sunnah Rasulullah s.a.w, bukan

kerana dia pengotor.

Rasulullah SAW bersabda yg bermaksud : “Sesiapa yg menghidupkan sunnahku, maka

sesungguhnya ia telah mencintaiku, dan sesiapa yg mencintaiku, nescaya ia bersama-

samaku di dalam syurga.








~sesungguhnya , jangan la berbangga diri sekiranya pandai mengunakan garfu , sudu , chop

stick . kerana , makan menggunakan jari adalah sunnah . dapat pahala , dan jaminan ganjaran

syurga ..


Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

masalah lagi ...!!


hambooiii ! posing sakan ekk ? apela lynda nie kan .
ingat cun ker asyik post gambar tuh ...
saja nak tunjuk kamera kesayangan tuhh ... takpe , abaikan .

actually , lynda nak tanya . korunk pernah tak rasa give up .
rasa sampai dah malas nak pikir benda tuh . rasa nak berserah jer . ikut jer ketentuan ?
pernah tak ??
aiyookkk , lynda sekarang tengah mengalami masalah tu la .
tak tahu la nak buat apa ? frustnyaaaaaa.....:(
masalah apa ? cinta letteewww ....
aiyoookkk ... masalah cinta still boleh settle , nie masalah hidup nie .
macam nie , lynda nie dah 7 bulan menganggur . nak dikatakan malas nak cari kerja ?
dah berpuluh resume dah hantar , baru dapat 2 interview . 7 bulan tuhh ...
lama tuhh . relax ?? lynda nie anak sulung .
pikul tanggungjawab dalam keluarga . sampai bila nak relax kan .
takkan nak mak bapak tanggung jer . diorang dah tua . nak jugak balas jasa .hurmm. entah la .
bila orang kata kat malaysia nie nurse tak cukup , nak ramai nurse .
tapi bila pergi jer interview , suma tak nak .
nak yang experince jerr ....


haaaaaiiiihhhh !!


ehhhhh ! mengeluh pulak lynda kan . tak baik kan .
ada rezeki tuh . cuma lambat kan . redha jer la ...
dan bila tadi lynda masuk blog ABANG BEN . dan baca entry terbaru dia .
satu perenggan tu menarik hati lynda . bersemangat lynda jadinya .

Dan aku buktikan tak sampai 3 tahun aku dah berjaya join 3 projek besar.. Bukan riak atau bangga diri tapi aku nak kawan kawan tau , dengan semangat dan usaha , korang boleh capai apa saja yang korang nak ! Matlamat perlu ada .. Jangan tipu diri sendiri .. Kalau nak sesuatu , berusaha bersungguh-sungguh .. (dari blog ben ashaari )

yang lynda tebalkan dan sengetkan tu la ayat yang buat lynda rasa lynda tak patut give up .
lynda kena usaha sungguh-sungguh untuk berjaya . sooo ....
lepas nie tak mau give up lagi . yeaaahhhh !




Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .