Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

.:| Gushcloud |:.

cerita cinta monyet .

ASSALAMUALAIKUM ...

setelah puas berguling kiri dan kanan , depan belakang . akhirnya lynda decide yang buat entry pasal ' CINTA MONYET ' . semua orang pernah ada cinta monyet kan . haaaa ... takpe , nanti korunk cerita lynda baca .. sekarang lynda cerita korunk baca . okeh ... tapii ... sebelum tu , kepada yang tak nak baca , sila pergi ke bahagian sebelah kanan , paling atas dan paling kanan . nampak tak tanda X . sila klik . he hu ha ho hi :)) bye korunk ...


kepada yang setia nak baca , kisahnya bermula 9 tahun dulu ... lamanya.........................
bayangkan ... ehhh , dah macam cerita seram pulak kan ...okeh sambung sambung ...

dia nie .... ehehehehehe .... gelak gatal pulak ...die nie bukan kekasih lynda atau whatever la kan . lynda nie ha . gatal sana sini . atas bawah , kiri kanan gatal . lynda suka dia ... hahahaha ... tak malu kan . peduli ape kan . janji lynda happy time tuu .. setiap hari lepas balik sekolah , waktu petang , lynda akan keluar duduk depan rumah buat homework . sebab , sebab , sebab , lynda nak tengok en COMEL lynda balik kerja larh ... hahaha . dia abang abang sikit . mana layan budak budak macam lynda . sadisnyer ... ehhh tapikan dia comel oooo.... sekali dia senyum , seminggu lynda pengsan . ha , tak tipu taw . setahun jugak la admire dia . tak pernah jemu tengok muka dia . hari hari lynda tunggu dia . tapi.... dia tak pernah tahu pown . lorhhh , bertepuk sebelah tangan jer larh rupanye ekk ? hahahaha ! yer la . kita nie hingusan , sapa nak pandang . tambah dia , hensem . boleh admire dari jauh jer la kan .

satu hari tu , dia dah tak lalu depan rumah . esok lynda tunggu . takde .. lusa tunggu lagi . takde ... tulat tungging , tunggu lagi sampai lynda pown tertungging tungging la ..takde jugak ..
tiba tiba....
jeng jeng jeng .....
lynda dapat tahu dia masuk hospital , ICU sebab pneumonia . ICU beb . teruk tuuu .. koma . tahu dari mana ? ehehehe . SPY ramai .... masa tu tak tahu nak cakap apa . sedih , sedih , sedih sangat sangat .hancur hati ku , mengenang dikau , menjadi keping keping ...
setiap hari , lepas sembahyang lynda doakan dia cepat sembuh , cepat keluar hospital .
hari berganti hari , bulan berganti bulan . dia tetap tak sembuh lagi . dan tarikh 1 haribulan 10 2000 berape tak ingat , tak ingat sebab trauma kehilangan dia . eceh buat teruk lynda nie , kalau tak salah lynda , bersamaan dengan tarikh hari lahir dia , dia telah pergi menghadap MAHA PENCIPTA . masa tu , lynda kaku , lidah kelu , badan serasa sejuk , ya ALLAH , berita apakah ini . lynda abaikan , anggap mimpi . tapi , tapi apakan daya , ALLAH lebih sayangkan dia ... dia dah pergi . pergi untuk selamanya .

lynda masih ingat , kali terakhir sebelum dia pergi , dia hadiahkan lynda sebaris senyuman yang buatkan lynda demam seminggu . haaaaa ... terkejut punya pasal ... demam panas seminggu . tapi apakan daya . lynda redha . berserah . ALLAH lebih sayangkan dia .

tahun lepas hari raya . lepas sembahyang raya lynda akan ziarah kubur arwah atuk dengan nenek lynda . dan lynda tak pernah tahu sebelum nie kubur dia hanya bersebelahan kubur arwah atuk dan nenek lynda je ... raya tahun lepas baru lynda tahu . boleh tahu tu pown sebab nampak family dia kat situ . belum sampai kubur arwah atuk dengan nenek , air mata dah berjurai tak henti .. sedih , pilu , sebak yang teramat sangat . tisu tak de , lap pakai tudung jer hingus yang meleleh . kenapa kenapa ? dalam hati berdebar debar . kenapa ? sebelum nie tak pernah pown . kenapa ? kenapa lynda nervous nak ziarah kubur atuk ? hurmmmm ... mungkin sebab kubur arwah atuk bersebelahan dengan kubur arwah .

lepas doakan arwah atuk dan nenek , lynda doakan dia . dalam hati lynda luahkan apa yang terbuku di hati pada arwah . dah lama lynda pendam . peritnya menanggung derita bercinta sebelah pihak . tapi apa guna , walau lynda luahkan , menangis air mata darah sekalipun , dah tak dapat mengubah apa-apa pown . tapi lynda puas . puas sebab dapat luahkan apa yang terbuku , walau luahan tu hanya melalui hati saja . lynda tahu dia dengar . biar dia tahu . sampai saat nie lynda tak pernah berhenti doakan dia .. semoga arwah ditempatkan di kalangan orang - orang beriman . al-fatihah ...sekian . itu saja larh kisah cinta monyet lynda ...


jadi pada korunk yang bercinta , jangan dah kehilangan baru nak menyesal . rugi kan . rugi macam lynda . tapi takpe . semua tu ketentuan ALLAH . ajal maut , jodoh pertemuan semua ditangan ALLAH ...entry nie lynda tak nak buat sedih sedih sangat . nanti menangis . nie pown cover cun depan lappy nie . enjoy reading okeh ... :))




sebelum keluar , singgah sini dulu ..


Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

1 comment:

Haruno Hana 하나 said...

cinta monyet? entah.. takde pun.. kalo boleh nak bercinta lepas kahwin.. baru ada keberkatan dlm hubungan.. insya-Allah ^_^