Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

.:| Gushcloud |:.

SINGLE

Ermmm ....


Macam mana nak describe single ni ekk ? sensorang , takde teman takde partner takde semangat hidup , kosong ??
Bangun bangun ! 
Dah tengah hari jangan nak membuta . 
Sengaja ja tu aku jerit bangun , nak kejutkan kawan aku ni yang membuta tak ingat dunia dah tengah tengah hari cenggini . STUDENT . indahnya dunia student .... hmmm

Single 

" Eleh relax laaa , jadi single ni awesome . nak ke mana bebas , nak buat apa saja bebas, nak keluar dengan sesapa juga bebas" 

pada yang biasa hidup single takde life partner memang kacang goreng , kacang soya cakap macam tu , cuba cakap dekat orang yang baru frust cinta . Haaaa , memang makan ceramah free laa jawapnya . Tak payah nak tunggu TV3 yang nak keluarkan ceramah UMNO pasal mengundi yang tak lama je lagi ni .
Actually dia tak semudah kacang goreng kacang soya nak kembali hidup single for those yang pernah bercinta ni kan . Kau cuba la buat relax macam mana pun kau tetap akan ingat . Bila ingat apa yang terjadi ? Menangis . tsk tsk tsk . 


Single 

Single ni bergantung juga pada penerimaan sesorang . Ada yang prefer nak terus hidup single after breakup dengan someone yang meaningful in life . ada yang still searching for their mr Right . Tapi tak la sesenang mulut bercakap laa . Luaran nampak macam best , dalaman ? HATI tetap tercuit rasa cemburu  inginkan teman . Apa yang mampu kita lakukan, jangan salahkan Takdir . kita kena percayakan Qada dan Qadar yang dah ditentukan . Semua yang terjadi dah tertulis . BTW aku pun baru je kembali single . kihkihkih . Tak mudah ye korang , tak mudah . kita kena kuat untuk teruskan hidup ni . Nak kuat macam sekarang ni macam macam dah aku buat . menangis siang malam , jumpa kengkawan untuk luah perasaan , menangis dekat mak mintak ditenangkan . kahkahkah , actually tak mati pun takde cinta . tapi kita boleh mati tak MAKAN sebab cinta . Jadi kalau putus cinta , ingat MAKAN . yeaaahh
Oleh itu , ayuh kita cheer up hidup kita . 



Tenkiu sudi baca . Komen dan Like kalau suka .

1 comment:

cweet pinky said...

CP yang single nih pown semedang ade masalah relationship , acano tuh ??